onufry Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 kolega powiedział, że to moze byc srebrna lyzka. czy to mozliwe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Drugowojenna ZSRR, wojskowa, ponoć samorobne, wg. mnie nie srebro.http://www.ostfront.com/russian_repro_fieldgear.html - tam masz repro takiej łyżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Skoro to niesrebro to dlaczego jest pokryte patyna.kształtem też nieprzypomina ze zdjecia do ktorego link podales.Z drugiej strony znalazlem kolo niej luski od tt i mosina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Ta którą mam bardziej przypomina Twoją, niż tą ze zdjęcia:)) Jeśli faktycznie były samorobne (ale jak w warunkach frontowych???) to i róznice były w wyglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin70 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 WitamRaczej nie samoróba. Ja wykopałem już dwie takie same, ale aluminniowe. Są to napewno II wojenne, ruskie.Twoja wygląda mi też na aluminnium, ale pewno się mylę. A jak wygląda wagowo, powinieneś poznać.Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Dlatego też mam wątpliwości odnośnie tej samorobności" jak w warunkach frontowych stopić aluminium (moja jest z takowego)i zrobić formą aby odlać, lub też inaczej uformować łyżkę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojec Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Pozdrawiam.A mi się wydaje, że po gotowaniu tej łyżki w occie wyszedł Ci niezły kompot :) . Darz dół! Woojec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Srebro to to nie jest na pewno, po pierwsze srebro nie koroduje, a twój fant jest w fatalnym stanie, po drugie wykopkowe srebro ma żółtawą patynke.Może być aluminium ale nie jestem pewien.Na 100% nie srebro w każdym bądż razie. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Bardzo często spotykana na rosyjskich okopach łyżka. Na 100% wykonana z aluminium. My nazywamy je samoróbkami, bo często różnią się wymiarami i to znacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 24 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2004 kolega powiedział, że to moze byc srebrna lyzka. czy to mozliwe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Sadzac po opisie - wszystko jest mozliwe! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
onufry
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.