Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rok temu znalazłem taką łuskę od działa przeciwlotniczego w okolicach Józefowa, na brzegu Wisły pod Warszawą. Nie zabrałem jej ze sobą – zawiesiłem ją na gałęzi drzewa. Posiadam dokładne współrzędne miejsca (drzewa). Jeśli komuś jest potrzebna, proszę o wiadomość prywatną – podam dokładne koordynaty.

Łuska jest w bardzo dobrym stanie, jednak posiada pęknięcie (prawdopodobnie powstałe podczas wystrzału lub w wyniku zamarznięcia wody wewnątrz). Łuska wystawała z ziemi szyjką do góry.

photo_2026-06-13_21-24-15.jpg

photo_2026-06-13_21-23-46.jpg

photo_2026-06-13_21-23-18.jpg

• Haha 1
Napisano

Nie pisz Pan przez Pacanów ;)  tylko powiedz że chcesz sprzedać tę łuskę to jest towar w 100 proc. legalny  pusta ,spłonka zbita.

Napisano (edytowane)

Przepraszam, nie do końca rozumiem, o co chodzi.
Ja po prostu chcę przekazać współrzędne osobie, której ta łuska jest potrzebna. Za darmo — wystarczy ją odebrać. Nie jestem już w Warszawie i nie będę jej zabierał.
Dodatkowo istnieje ryzyko (niewielkie, ale jednak), że ktoś już ją zabrał. W pobliżu znajduje się muzeum — chciałem ją tam zanieść, ale ostatecznie nie zebrałem się na to.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Lebensgefahr
Napisano

Widocznie już pierwszy post z ofertą oddania czegoś za darmo wygląda bardzo podejrzanie. W każdym razie poniżej podaję same koordynaty — jeśli komuś się przydadzą. Będę wdzięczny, jeśli osoba, która to odbierze, napisze później, że zabrała i że wszystko jest w porządku :-)

21.203197,52.113981