Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam , mam takie smętne resztki szustaka .Jestem ciekaw kogo są te resztki , próbowałem dopasować polskie szustaki ale nic mi nie pasuje . Awers to trzy herby w tarczach z prawej od góry jest orzeł i to nie pasuje do polskiej proweniencji bo po prawej stronie zazwyczaj jest pogoń litewska a po lewej orzeł polski na dole zaś herb królewski . Tu mamy orła po prawej stronie a po lewej i na dole są wprawdzie dość czytelne ale nie wiem jak je opisać. pod herbem orła jest literka D . jest też parę literek napisu otokowego . Rewers jest kompletnie dla mnie do identyfikacji widać tylko u góry pierwsza literkę imienia władcy F lub B Lub E oraz na dole kilka liter otokowych . Może ktoś skojarzy kogo ten pogryziony szustaczek .
combo Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 minut temu, Landszaft napisał: Witam , mam takie smętne resztki szustaka .Jestem ciekaw kogo są te resztki , próbowałem dopasować polskie szustaki ale nic mi nie pasuje . Awers to trzy herby w tarczach z prawej od góry jest orzeł i to nie pasuje do polskiej proweniencji bo po prawej stronie zazwyczaj jest pogoń litewska a po lewej orzeł polski na dole zaś herb królewski . Tu mamy orła po prawej stronie a po lewej i na dole są wprawdzie dość czytelne ale nie wiem jak je opisać. pod herbem orła jest literka D . jest też parę literek napisu otokowego . Rewers jest kompletnie dla mnie do identyfikacji widać tylko u góry pierwsza literkę imienia władcy F lub B Lub E oraz na dole kilka liter otokowych . Może ktoś skojarzy kogo ten pogryziony szustaczek . JPDL "szustak" a edukacja = 0
Landszaft Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s ok szóstak no i co tyle twej wiedzy . JPDL - kultura = -1 bo zero to za dużo
pablo69 Napisano %s o %s Napisano %s o %s To nie jest szóstak , a trojak Fryderyka III-go z mennicy w Królewcu.
Rekomendowane odpowiedzi