Skocz do zawartości
  • 0

Jakby Figurka

Pytanie

Napisano

Hej chciałem się spytać wyleciało takie coś z kopalni z głębokośći około 500m

Waży około 1.8 kilo całe było pokryte kamieniem ,magnes nic nie reaguje ,bardzo twarde ,wyszlifiwane wygląda jak żelazo, myślałem pierwsze ze to piryt,bo odrobinki połyskują na żółtawy kolor ,pomiędzy w tych szparkach byl węgiel, jak ktoś się orentuje jaki może to być metal z góry dzięki.

Wyszlifowałem tą rude i dołączyłem kilka zdjęć jeszcze ,przy szlifowaniu nie było iskier tylko czarny pył który brudzi ale bardzo twardy szlifierka praktycznie straciła tarcze ,strasznie ciężki materiał, taki dziwny zapach przy szlifowaniu 

Wstawiłem to bo po wyszlifiwaniu wygląda jak taka figurka ,tak się może to uformowało. 

Na oryginale pomazałem mazakiem ,bo mi to przypominało twarz czegoś, proszę nie zwracać na to uwagi ,przy szlifowaniu to nie miało znaczenia 

20250619_102122.jpg

20250619_102100.jpg

20250619_180941~3.jpg

20250705_154735~2.jpg

20250705_154818~2.jpg

20250705_154725~2.jpg

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Widzenie twarzy w obiektach to pareidolia (nie mylić z "buzię widzę w tym tęczu" :) )

Natomiast skała wygląda na konkrecje hematytową. Swoją drogą ładny okaz:) gratulacje

• Super 1
  • Tak trzymać 1