Ernest Nemeczek Napisano 20 Czerwiec Napisano 20 Czerwiec (edytowane) Czy ktoś mógłby pomóc mi w identyfikacji tego guzika? Średnica w okolicach 30mm, znaleziony w okolicach Otmuchowa. Pozdrowienia! Edytowane 20 Czerwiec przez Ernest Nemeczek Korekta treści Cytuj
bialawy Napisano 21 Czerwiec Napisano 21 Czerwiec A skąd te przekonanie, że jest to guzik arsenowy? Jak dla mnie to raczej cynowo ołowiany. Przynajmniej mała dokładność wykonania i stan zachowania świadczy o tym, że to raczej ten stop. Ale ja się nie znam. Tak tylko piszę Pozdrawiam Cytuj
karpik Napisano 21 Czerwiec Napisano 21 Czerwiec Gwiazda jak na pruskich orderach. Myślę, że to guzik wojskowy z początku XVIIIw. Cytuj
Ernest Nemeczek Napisano 21 Czerwiec Autor Napisano 21 Czerwiec (edytowane) Rzeczywiście może to być pruski, nie wiedzieć czemu zignorowałem gwiazdę. Dziękuję za opinię! I oczywiście nie jest arsenowy, bezmyślnie skopiowałem treść z innego guzika, który znalazłem. Edytowane 21 Czerwiec przez Ernest Nemeczek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi