Skocz do zawartości

Allegro - Greatest Hits NUMER DVA!

MK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 279
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
U mnie to pełno tego badziewia jest ;) ,a tak na poważnie to jeszcze w tamte wakacje widziałem dwa hełmy wz.31 na grobie polskich żołnierzy w mojej okolicy ,były w podobnym stanie jak ten (oczywiście bez dziur i gadżetu z tyłu).

pzdr

bjar_1
Napisano
A ja taki znalazłem z kumplem , w ciekawszym stanie , w formie puzzli , składał się z kilkunastu elemętów ale nie mogłem tego poukładać w całość :)))
Pozdr
Romel
Napisano
Do tej pory się zastanawiam w jaki sposób żołnierz tak go zdefragmętował , a tuż pod tymi szczątkami był trzon zamkowy mausa98 z urwanym czułkiem i sklepany pośrodku też nie wiem jak to zrobił , chyba młotem 5kilo go napierniczał ???
Napisano
Witam
Bjar_1 nie no......szanuję Ciebie naprawdę ale wz 31 z krzyża zdjęty to chyba Tobie Ci sie śniło.........
Lata 2000 ............i następne to ekspansja pseudomilitariatowców (czytaj złomowców)....w całej Rzeczpospolitej,czyli pogoń za pieniądzem w każdej postaci ku chwale Ministerstwa Kultury i Sztuki".
Pozdrawiam

Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25490084

niezłe...rozumiem że jak się zwykły Wehrmacht posmarował, to mu stopy odpadały z zaszczytu??;-)
Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25471505 Ta saperka to prawdziwa okazja na wycieczkę w przeszłość "
Napisano
1AIR1 - nie chcesz to nie wierz :) Ja spróbuję wybrać się na ten cmentarz i zrobic fotki. Mogę powiedzieć tylko ,że akcja dzieje się w okolicach Końskich.

pzdr

bjar_1
Napisano
I nie jest to wz.31 z krzyża zdjęty" ,bo one jeszcze tam wiszą! Same skorupy w niezłych stanach ,jeden ma pęknięty czerep.
Napisano
Witam
Jak tam będziesz to zrób fotkę i wstaw na Forum.
Widok wz 31 na krzyżach i to w 2004 roku - unikat.
Ciekawe jak to wygląda.
Pozdrawiam
Napisano
Witam
Gdybyś miał fotki powyżej 100 Kb to uprzejmie proszę o maila na priv.
Jestem naprawdę zainteresowany.No i chyba ewentualnie pozwolisz je udostępnić dalej-zaznaczam bez dodatkowych zysków dla mnie.
Pozdrawiam
Napisano
Spoko ,nie ma sprawy. Tylko narazie muszę je zrobić :) a znając brak czasu raczej nieprędko to nastąpi...
Mam nadzieję ,że ich nikt na złom nie sprzątnie niebawem...

pzdr

bjar_1
Napisano
no iwszą te hełmy to i ja mogę potwierdzić bo wiem gdzie!
Napisano
hałer jest bez farby z wżerami .jak by był robiony z wh byloby cos widac np otwory na nity. oczywiscie nie takie rzeczy sie podrabia ale przy bezposrednim ogladaniu mozna łatwo stwierdzic czy orginał .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie