Tokabo Napisano %s o %s Napisano %s o %s Cześć, znalezioną kulę wykopałam na ziemnej drodze w Warszawie / Radość, w okolicy NB Traktu Napoleońskiego. Jej gładki czubek wystawał. Waży około 800g. Ma kształt sferyczny, ale nie idealny. W szerszym punkcie ok 6,2mm w węższym 5,2mm. Spłaszczenie jest od spodu. Nie umiem jej oczyścić, żeby sprawdzić czy jest jakieś zagłębienie / blizna na spodzie. Jakie są Wasze przypuszczenia? Pozdrawiam Cytuj
0 kolczyk96 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Tokabo , coś tu nie gra . 6 mm , na 5 mm i 800 g. wagi to masz przyjacielu kawałek formującej się czarnej dziury. Suwmiarka pokazuje zupełnie co innego. W temacie czarnego prochu są tu na forum dużo lepsi ode mnie ale mi to wygląda na armatnią. Pozdrawiam! Marek. 1 Cytuj
0 Kee Napisano %s o %s Napisano %s o %s Godzinę temu, kolczyk96 napisał: Tokabo , coś tu nie gra . 6 mm , na 5 mm i 800 g. wagi to masz przyjacielu kawałek formującej się czarnej dziury. Suwmiarka pokazuje zupełnie co innego. W temacie czarnego prochu są tu na forum dużo lepsi ode mnie ale mi to wygląda na armatnią. Pozdrawiam! Marek. Oj chłopak się pomylił, zwyczajnie niepotrzebnie wstawił przecinek. Czeski błąd ;) myślał o mm wpisał cm. Suwmiarka pokazuje dobrze, zapis się pomieszał Cytuj
0 Tokabo Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Dzięki za wyłapanie błędu w miarze – oczywiście 62mm x 52mm :D Cytuj
Pytanie
Tokabo
Cześć,
znalezioną kulę wykopałam na ziemnej drodze w Warszawie / Radość, w okolicy NB Traktu Napoleońskiego. Jej gładki czubek wystawał.
Waży około 800g. Ma kształt sferyczny, ale nie idealny. W szerszym punkcie ok 6,2mm w węższym 5,2mm. Spłaszczenie jest od spodu.
Nie umiem jej oczyścić, żeby sprawdzić czy jest jakieś zagłębienie / blizna na spodzie.
Jakie są Wasze przypuszczenia?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi