Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytam z ciekawości bo pierwszy raz coś takiego znalazłem w necie i zaciekawiło mnie czy warto kupić i nie wiem jak to sprawdza się w terenie…

Napisano
11 minut temu, miroslav napisał:

Nauczę pracować różdżką i wahadełkiem . Efekt lepszy , cena nikła :))
Niestety w moim przypadku pozwala odnaleźć jedynie te przedmioty
które sam zagubiłem :) . Ale wielokrotnie się przydało .

Ja wykrywam wodę bez różdżki. Babcia mnie nauczyła numerologi 🤣. Podaj numery z adresu i nazwę ulicy a powiem ci jak głęboko będzie woda i przez co będziesz wiercił. 

A tak serio, to ludzie nadal płacą szarlatanom z patykami a wystarczy wejść na darmową stronkę w necie i wiesz wszystko 🤪

Ps. Czy tylko mnie kręci analiza map hydrogeologicznych?😋

Napisano

Różdżki i wahadełka :))) całkiem przydatne narzędzia mnemotechniczne . Coś co pozwala na dostęp do podświadomości.

Realnie rejestrujmy w pamięci jedynie drobną część zbieranych informacji . Jednak pozostałe również odbieramy

choć nie mamy do nich bezpośredniego dostępu . Potrzebujemy wihajstra coby zwizualizować pozostały zakres postrzegania .

Nie ma czego się nabijać-  jeśli coś jest głupie ale działa ? Co mi przypomniało gościa z LPR który zbierał podpisy

i wszedł na posesję w trakcie towarzyskiego grila . Uparcie machał wahadełkiem nad obfitym biustem Koleżanki :)

oraz kiełbaskami po czym stwierdził - dla nas młodych to szkodliwe ale on stary to już może :)))