rudolf1 Napisano 21 Marzec Napisano 21 Marzec Co oznacza napis literowo cyfrowy na nieśmiertelniku ,który posiadam - u góry liczba 36 i obok O - to akurat grupa krwi zapewne , intryguje mnie napis KL-KW-KOL-78209 i to wszystko, jest cały, nie jest złamany z drobnymi ubytkami,pozdrawiam
0 abcd Napisano 22 Marzec Napisano 22 Marzec (edytowane) Numer feldpost 78209 nie istniał zapewne MOB nr. czyli nr. listy mobilizacyjnej .Tu podobny klimat Edytowane 22 Marzec przez abcd
0 rudolf1 Napisano 22 Marzec Autor Napisano 22 Marzec Tłumaczyłem napis z niemieckiego to oznacza-Mała kolumna transportowa/kolumna samochodów, ciekawe
0 rudolf1 Napisano 23 Marzec Autor Napisano 23 Marzec czyli w domyśle może być,że nieśmiertelnik dotyczy członka-żołnierza z logistyki transportu samochodowego , oczywiście z numerem 36 o grupie krwi O ,numer poczty polowej 78209 - prawdopodobnie . Dziękuję i pozdrawiam , chyba to nie wyczerpuje tematu, ale zawsze cos.
0 bjar_1 Napisano 23 Marzec Napisano 23 Marzec Jak kolega wyżej napisał - to nie numer poczty polowej.
0 rudolf1 Napisano 23 Marzec Autor Napisano 23 Marzec Rozumiem sugestie i mam pytanie - jak logicznie odczytać ten opis nieśmiertelnika ?
0 rudolf1 Napisano 23 Marzec Autor Napisano 23 Marzec witam ponownie i mam tu jeszcze dwie blaszki i zero danych o odczycie
0 abcd Napisano 23 Marzec Napisano 23 Marzec (edytowane) Mała (ok. 30t)kolumna transportu samochodowego numer taktyczny jednostki jest ukryty pod numerem mobilizacyjnym 78209 .Na dostępnych mi listach mob nr. 78209 brak są one niekompletne. Edytowane 23 Marzec przez abcd
0 rudolf1 Napisano 23 Marzec Autor Napisano 23 Marzec Dziękuje bardzo,rozświetliło mi to obraz,pozdrawiam , a może coś o tych dwóch blaszkach? o tych dwóch
0 bjar_1 Napisano 23 Marzec Napisano 23 Marzec Stammkompanie z https://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/FlaBatErs/FlaBatErs31-R.htm 2. Kompanie z https://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/InfErsBat/InfErsBat17-R.htm
Pytanie
rudolf1
Co oznacza napis literowo cyfrowy na nieśmiertelniku ,który posiadam - u góry liczba 36 i obok O - to akurat grupa krwi zapewne , intryguje mnie napis KL-KW-KOL-78209 i to wszystko, jest cały, nie jest złamany z drobnymi ubytkami,pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi