SzymonS Posted February 16 Posted February 16 Witam, Przeszukując mapy lidar natknąłem się na pewną strukturę przypominająca okop, która ciągnie się na co najmniej 15 kilometrów i ma dużo połączeń. Jednak większość okopów wyglada trochę inaczej. Czy mógłby mi ktoś pomóc w zidentyfikowaniu tego obiektu? Z góry dziękuję. Quote
bjar_1 Posted February 16 Posted February 16 Tak, jakaś pozycja obronna, skoro się ciągnie na 15 km. Quote
SzymonS Posted February 16 Author Posted February 16 Rozumiem, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Koło tych pozycji obronnych są również dziury które mają taki sam kształt. Na zdjęciu, które teraz umieściłem są takie 4. czy jest to rodzaj jakichś lepianek? Quote
beaviso Posted February 16 Posted February 16 Jakich lepianek, czy to Afryka? :) Zapewne stanowiska dla moździerzy. M. 1 Quote
SzymonS Posted February 16 Author Posted February 16 Przepraszam miałem na myśli ziemiankę. Dziękuję bardzo Quote
Recommended Posts