bialawy Napisano 30 Styczeń Napisano 30 Styczeń Tu będzie gorzej bo stronę z jeźdźcem nawet nie wiem jak ustawić. Może częściowe napisy pozwolą coś ustalić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj
combo Napisano 31 Styczeń Napisano 31 Styczeń w zasadzie to dało się odczytać czyja to kopiejka, ale wiadomo - zajedzie trabancik i będzie klaksonił niech ma szansę, może mu katalog spadnie na podłogę i się na tej jedynej stronie otworzy... a jak nie to przypomnij się poza nawiasem Cytuj
bialawy Napisano 1 Luty Autor Napisano 1 Luty Już chyba znalazłem. Wg mnie po pozostałościach napisów z 99% pewnością mogą stwierdzić, że to któraś z tych na zdjęciu czyli Iwan IV z mennicy Nowogród. Niestety stan strony z jeźdźcem w tak złym stanie, że nie mogę stwierdzić, która to dokładnie wersja kopiejki. Combo, jak uważasz inaczej to proszę o sprostowanie. Pozdrawiam Cytuj
combo Napisano 1 Luty Napisano 1 Luty też tak obstawiam, na Twoim zdjęciu konnego, prawy brzeg monety poniżej włóczni są widoczne fragmentaryczne bicia sugerujące wg mnie, że ta była bita w Novgorodzie Cytuj
Landszaft Napisano 1 Luty Napisano 1 Luty Bialawy nieomylny " znafca" COMBO ci już wnikliwie podała jaka mennica po odcisku podkowy z konia i długości włóczni i dochodzi teraz imienia mincerza . Zresztą IDEALNIE pokrywa się szyja konia z dołączonym zdjęciem !!!! Cytuj
bialawy Napisano 1 Luty Autor Napisano 1 Luty 4 godziny temu, Landszaft napisał: Ale Bialawy prawdą jest że rozpoznałeś prawidłowo. Cieszę się niesamowicie i pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi