Ewa M Napisano 9 Styczeń Napisano 9 Styczeń (edytowane) Edytowane 9 Styczeń przez Ewa M Nie widzę swojego zapytania, które wpisalam Cytuj
0 MonikaNJ Napisano 9 Styczeń Napisano 9 Styczeń Talerz z 1931 roku, projektant Maria Piffl (1908-1937) Cytuj
0 Ewa M Napisano 10 Styczeń Autor Napisano 10 Styczeń Bardzo dziękuję za pomoc P.Moniko. jestem nowa na forum więc nie wiem czy można pytać o orientacyjna wartość przedmiotu. Jeśli tak, to mam takie pytanie. Nasz talerz ma jednak 3 uszczerbki od dołu. Pozdrawiam Cytuj
0 Landszaft Napisano 10 Styczeń Napisano 10 Styczeń oglądając uszczerbki i ich zabrudzenie czyli przesiąkalność brudu trzeba zaznaczyć że to nie porcelana a porcelit .Niestety felery takie jak uszkodzenia muszelkowe które także przechodzą na stronę wierzchnią bardzo znacznie obniżają ceny przedmiotów i dodatkowo to że to nie porcelana . Choć to zależy od zainteresowania kupujących Cytuj
0 Ewa M Napisano 10 Styczeń Autor Napisano 10 Styczeń Bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc w ocenie stanu talerza. Tych uszczerbków właściwie nie widać na przodzie talerza. Oczywiście są i mają wpływ na wartość, chodzi mi że użytkując wizualnie talerz wygląda z przodu b.ladnie. A jeśli można spytać, jaką stronę sprzedaży mógłby Pan polecić, jaki rząd mógłby to być, orientacyjnie czy bliżej do 30zl czy do 300zl? Jeśli takich pytań tu nie można, to sorry. Cytuj
0 Landszaft Napisano 10 Styczeń Napisano 10 Styczeń Nie da się wycenić tego porcelitu , to towary raczej masowej produkcji ceny są raczej niskie . Niech Pani wystawi na alledrogo z niską ceną w licytacji , i tak klienci podbijając cenę ustalą cenę maksymalną . Proszę raczej sugerować się cena tę bliżej 30 zł "o ile osiągnie w takim stanie" . Naprawdę liczą się w cenach wyroby ręcznie malowane i ze znanych markowych wytwórni "Miśnia , Herend, Delft" o krótkich seriach produkcyjnych i znanych malarzy oraz projektantów form . Ten wyrób nie dość że porcelit to nie jest ręcznie malowany i jest pouszkadzany raczej zalecam zostawić sobie na pamiątkę. Cytuj
0 Landszaft Napisano 10 Styczeń Napisano 10 Styczeń Nie da się wycenić tego porcelitu , to towary raczej masowej produkcji ceny są raczej niskie . Niech Pani wystawi na alledrogo z niską ceną w licytacji , i tak klienci podbijając cenę ustalą cenę maksymalną . Proszę raczej sugerować się cena tę bliżej 30 zł "o ile osiągnie w takim stanie" . Naprawdę liczą się w cenach wyroby ręcznie malowane i ze znanych markowych wytwórni "Miśnia , Herend, Delft" o krótkich seriach produkcyjnych i znanych malarzy oraz projektantów form . Ten wyrób nie dość że porcelit to nie jest ręcznie malowany i jest pouszkadzany raczej zalecam zostawić sobie na pamiątkę. Cytuj
0 Ewa M Napisano 10 Styczeń Autor Napisano 10 Styczeń (edytowane) 1 hour ago, Landszaft said: Nie da się wycenić tego porcelitu , to towary raczej masowej produkcji ceny są raczej niskie . Niech Pani wystawi na alledrogo z niską ceną w licytacji , i tak klienci podbijając cenę ustalą cenę maksymalną . Proszę raczej sugerować się cena tę bliżej 30 zł "o ile osiągnie w takim stanie" . Naprawdę liczą się w cenach wyroby ręcznie malowane i ze znanych markowych wytwórni "Miśnia , Herend, Delft" o krótkich seriach produkcyjnych i znanych malarzy oraz projektantów form . Ten wyrób nie dość że porcelit to nie jest ręcznie malowany i jest pouszkadzany raczej zalecam zostawić sobie na pamiątkę. Bardzo dziękuję za odpowiedź i sugestię. To miła pamiątka aby zostawić. Choć mam mnóstwo właśnie miłych rodzinnych pamiątek, i coś przyda się przekazać dalej. Będę wybierać coś innego. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 10 Styczeń przez Ewa M Cytuj
Pytanie
Ewa M
Nie widzę swojego zapytania, które wpisalam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi