Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Bardzo dziękuję za pomoc P.Moniko.  jestem nowa na forum więc nie wiem czy można pytać o orientacyjna wartość przedmiotu. Jeśli tak, to mam takie pytanie. Nasz talerz ma jednak 3 uszczerbki od dołu. Pozdrawiam

IMG_20250107_164051563.jpg

• 0
Napisano

oglądając uszczerbki i ich zabrudzenie czyli przesiąkalność brudu trzeba zaznaczyć że to nie porcelana a porcelit .Niestety felery takie jak uszkodzenia muszelkowe które także przechodzą na stronę wierzchnią bardzo znacznie obniżają ceny przedmiotów i dodatkowo to że to nie porcelana . Choć to zależy od zainteresowania kupujących

• 0
Napisano

Bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc w ocenie stanu talerza. Tych uszczerbków właściwie nie widać na przodzie talerza. Oczywiście są i mają wpływ na wartość, chodzi mi że użytkując wizualnie talerz wygląda z przodu b.ladnie. 

A jeśli można spytać, jaką stronę sprzedaży mógłby Pan polecić, jaki rząd mógłby to być, orientacyjnie czy bliżej do 30zl czy do 300zl?

Jeśli takich pytań tu nie można, to sorry. 

• 0
Napisano

Nie da się wycenić tego porcelitu , to towary raczej masowej produkcji ceny są raczej niskie . Niech Pani wystawi na alledrogo z niską ceną w licytacji , i tak klienci podbijając cenę ustalą cenę maksymalną . Proszę raczej sugerować się cena tę bliżej 30 zł "o ile osiągnie w takim stanie" . Naprawdę liczą się w cenach wyroby ręcznie malowane i ze znanych markowych wytwórni "Miśnia , Herend, Delft" o krótkich seriach produkcyjnych i znanych malarzy oraz projektantów form  . Ten wyrób nie dość że porcelit to nie jest ręcznie malowany i jest pouszkadzany raczej zalecam zostawić sobie na pamiątkę. 

• 0
Napisano

Nie da się wycenić tego porcelitu , to towary raczej masowej produkcji ceny są raczej niskie . Niech Pani wystawi na alledrogo z niską ceną w licytacji , i tak klienci podbijając cenę ustalą cenę maksymalną . Proszę raczej sugerować się cena tę bliżej 30 zł "o ile osiągnie w takim stanie" . Naprawdę liczą się w cenach wyroby ręcznie malowane i ze znanych markowych wytwórni "Miśnia , Herend, Delft" o krótkich seriach produkcyjnych i znanych malarzy oraz projektantów form  . Ten wyrób nie dość że porcelit to nie jest ręcznie malowany i jest pouszkadzany raczej zalecam zostawić sobie na pamiątkę. 

• 0
Napisano (edytowane)
1 hour ago, Landszaft said:

Bardzo dziękuję za odpowiedź i sugestię. To miła pamiątka aby zostawić. Choć mam mnóstwo właśnie miłych rodzinnych pamiątek, i coś przyda się przekazać dalej. Będę wybierać coś innego. Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Ewa M