Skocz do zawartości

Czy nikt nie zobazcył?????????????????

bartekl23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I to jest w tym kraju zabawne(a może przykre).
Jak jest 4 lipca to we wszystkich wiadomościach pokazują dzień niepodległości w Usa i jest zawsze wzmianka w gazetach.A nie pamieta sie o ważnych datach w historii Polski.Zrobiłem mały wywiad na moim bratanku(13 lat)i jego rówieśnikach.Wiekszość wiedziała kiedy jest dzien niepodległości w Usa,znacznie mniej dzieciaków wiedziała kiedy jest w Polsce.To tylko przykład.Smutne......
Napisano
Monti!
Nie jestem pierwszy który zwróci na to uwagę- jak smutno to obchodzimy. Patetycznie!
W moim mieście są sztuczne ognie, ale jakoś tak się kojarzą bardziej z świętem Wszystkich Zmarłych- taki miesiąc.
22 lipca bardziej pasowło- ze względu na pogodę.

A może ustanowić 4 czerwca* dodatkowym świętem uzyskania niepodległości? Przynajmniej ludzie wtedy myślą wiosną- bardziej pozytywnie?

*) ciekawe ilu ludzi kojarzy tę datę? coś się jednak zmieniło...
Napisano
W dziennikach pokazano dzisiaj: 13 letni palestyńczyk jako żywa tarcza na izraelskim wojskowym jeepie a Szaron nie wyklucza zaatakowania Jasera Arafata. To dobrze że Kwaśniewski przeprosił za Jedwabne bo strach pomyśleć co by było jakby nie.
Napisano
Jura, masz rację, klimat i pogoda robi swoje.Karnawał u nas to też nie to samo co w Rio :)Ale skoro w srodku zimy mozna hucznie i wesoło obchodzic Nowy rok to myslę,że też można i Dzień Niepodległości.Historia jednak zapewniła nam duzo wojen i ofiar,dlatego ten dzień bardziej kojarzy sie ze wspomnieniami ofiar i walk.(Zaznaczam,że o wszystkich co zgineli za naszą Ojczyznę nie nalezy zapominac).
Ale to jest nasz Dzień Niepodległości i jednak trzeba go miło obchodzić.
Napisano
Och jak widzę same antysemickie wypowiedzi. Nie ma dowodu na to że chłopak na samochodzie miał 13m lat. Nie ma dowodu że to był chłopiec. Nie wiadomo do kogo należał pojazd. Kto widział zdarzenie osobiście? Wiele jest pogłosek. To są oskarżenia ale trzeba to udowodnić. Należy zakończyć nieporozumienia.
Jeżeli kogoś zabił jakiś niepolak niech napisze na forum. Każdy zabity niesprawiedliwie ma prawo się wypowiedzieć.
Napisano
Dlaczego mamy zakanczac nieporozumienia.Dzieki temu na swiecie jest weselej.Gdyby wszyscy sie kochali byloby nudno.Dzieki wojnom mamy jeszcze gdzie mieszkac.Pomyslcie ile byloby ludzi na swiecie gdyby nie aturalne"selekcje.
Napisano
Siostra mojej dziewczyny wychodzi za amerykanina, pracownika naukowego z Princeton. W trakcie jednej ze zwykłych rozmów wspomniała mu o czyms związanym ż Żydami. Jego reakcją było:chyba nie jestes polską antysemicka rasistką, my amerykanie musimy uczyć wszystkich demokracji..." Wiec nie ma sie co cieszyc bo jak nie Izrael nas będzie uczył obchodzenia swoich świąt to USA. Juz obchodzimy Halloowyn, Walentynki i prawie 4 lipca.

Nie lubie Izraela ale nikt nie zna sytuacji która tam panuje. Zdajecie sobie sprawę co robią nasi żołnierze w Iraku? Jak macie znajomych którzy wrócili z pierwszej tury to poproście o zdjecia. Wiem że wszystko było cenzurowane ale moi znajomi pokazali mi trochę... Na kilku jest arab, cywil w dzrzwiach domu a nagle nie ma go tylko stojacy obok polak cały pochlapany na czerwono. komentaz własciciela- chłopak który celował nie wytrzymał napięcia. a ile gościu miał lat...cholera wie bo przez te ich chusty g.... widac.

kumpel który jest od roku w USA o polskich świętach zapomnial za to chwali sie co robił w te amerykańskie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie