Skocz do zawartości
  • 0

Potrzebna pomoc w identyfikacji roweru conform

Pytanie

Napisano

Witam posiadam rower o nazwie conform który wygląda na starszy model mam trudności ze znalezieniem jakichkolwiek informacji o tej marce chciałbym się dowiedzieć czy ktoś co o niej wie (szczegóły- rok produkcji lata 80 te lub 90te na piaście znalazłem datę pod nazwą IFA 86 jest to damka rower był oryginalnie różowy z białymi wstawkami lecz został przez kogoś niestarannie przemalowany) 

Czy zna ktoś inne modele z kołami 24 cali które są podobne 

Czy te rower mógł być produkowany w Polsce na eksport ? 

Snapchat-1393974760.jpg

Snapchat-802309963.jpg

Snapchat-120095575.jpg

Snapchat-272456981.jpg

Snapchat-1841346026.jpg

Snapchat-2041916482.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
4 minuty temu, PAULUS_pl napisał:

Poszukaj w googlach hasła IFA Touring Damen Fahrrad. Dopasujesz coś, rama ta sama.

Mój ma koła 24 ale rzeczywiście rama podobna Mam taką teorię może to być marka po prywatyzacji ify ale tak to by na piaście pisało może 90 a nie 86

• 0
Napisano

Są z kołami 24 cale na ebay. Bierz też poprawkę na to że koła wcale nie muszą być oryginalne. Ale teoria w sumie może być słuszna, niczego nie można wykluczyć.

• 0
Napisano
Teraz, PAULUS_pl napisał:

Są z kołami 24 cale na ebay. Bierz też poprawkę na to że koła wcale nie muszą być oryginalne. Ale teoria w sumie może być słuszna, niczego nie można wykluczyć.

Słuchaj po marce z internecie nie zachowało się nic więc to musiała być krótkochwilowa produkcja

• 0
Napisano

Bardzo możliwe że właśnie tak było, może ktoś odkupił partię samych ram i robił składaki. Mam tu u siebie w okolicy człowieka który zajmuje się starymi rowerami i innymi sprzętami z DDR ale nie wiem kiedy będzie miał otwarte, raz że sezon świąteczno - noworoczny, dwa że znów długi weekend. Najwcześniej wtorek zapewne, jeśli czegośsię dowiem to dam znać.

• 0
Napisano
2 minuty temu, PAULUS_pl napisał:

Bardzo możliwe że właśnie tak było, może ktoś odkupił partię samych ram i robił składaki. Mam tu u siebie w okolicy człowieka który zajmuje się starymi rowerami i innymi sprzętami z DDR ale nie wiem kiedy będzie miał otwarte, raz że sezon świąteczno - noworoczny, dwa że znów długi weekend. Najwcześniej wtorek zapewne, jeśli czegośsię dowiem to dam znać.

Dzięki serdeczne dodam że z początku myślałem że ma to coś związek z rometem bo rama jest łudząco podobna do turinga ale jak zobaczyłem znaczki IFA Sachs i ADAC to już wiedziałem że to Germania