Bartek321 Napisano 4 Listopad 2024 Napisano 4 Listopad 2024 Witam ostatnio znalazłem taki grot na polu w okolicach starego zamku. Czy ktoś wie od czego to jest? Pika czy włócznia? Na żadne dłuto albo przecinak to mi nie wygląda. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu jeśli ktoś wie co to jest. Dziękuję z góry.
0 toyotomi Napisano 4 Listopad 2024 Napisano 4 Listopad 2024 Czołem. A jakie to ma wymiary...? pzdr. stani
0 Bartek321 Napisano 4 Listopad 2024 Autor Napisano 4 Listopad 2024 Wymiary podane na zdjęciu. Mniej więcej 24cm długości i mniej więcej 2.4cm szerokości.
0 galeonik Napisano 4 Listopad 2024 Napisano 4 Listopad 2024 Dobry wieczór, dla mnie to grot skuty współcześnie z rurki czarnej tak około 3/4". Na drugim zdjęciu w okolicy liczby 10 na linijce widać chyba nawet pęknięcie po niedokładnym skuciu. Jak znaleziony koło zamku, to może zgubił go jakiś rekonstruktor? A może to narzędzie do sadzenia- pikownik własnej konstrukcji? Na coś starszego i bardziej militarnego to mi to nie wygląda. pozdr paweł
Pytanie
Bartek321
Witam ostatnio znalazłem taki grot na polu w okolicach starego zamku. Czy ktoś wie od czego to jest? Pika czy włócznia? Na żadne dłuto albo przecinak to mi nie wygląda. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu jeśli ktoś wie co to jest.
Dziękuję z góry.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi