Adameknowy Napisano 1 Październik Napisano 1 Październik Czołem! mam pytanie co to za zapalnik i czy można go przechowywać w domu bez strachu po nocach. Cytuj
0 DARKOFF Napisano 2 Październik Napisano 2 Październik Niemiecki zapalnik uderzeniowy stosowany do pocisków odłamkowo-burzących w kalibrach 75,88,105 oraz 150 mm. W domu możesz przechowywać teoretycznie wszystko co nie zburzy Tobie spokojnego snu o godz. 6 rano. Cytuj
0 Grzesio Napisano 2 Październik Napisano 2 Październik To jest akurat krótka wersja AZ 23 umg, stosowana w pociskach kalibrów 15-21 cm, w rodzaju 15 cm Gr 18, 15 cm Gr 19, 15 cm Gr 36, 21 cm Gr 18, 21 cm Gr 37 itp. Jak to przeciętny niemiecki zapalnik, nie ma w sobie detonatora, który był montowany osobno w korpusie pocisku - zawiera natomiast spłonkę i prochową ścieżkę opóźniającą (o ile nie jest strzelony). Cytuj
0 DARKOFF Napisano 2 Październik Napisano 2 Październik Istotnie z kalibrami troszku przesadziłem-pospiech. Cytuj
0 Adameknowy Napisano 3 Październik Autor Napisano 3 Październik Dzięki za odpowiedzi zapalnik wydaje się zdetonowany zwłaszcza dno tuleja? Nie przypomina pierwotnego kształtu Cytuj
Pytanie
Adameknowy
Czołem! mam pytanie co to za zapalnik i czy można go przechowywać w domu bez strachu po nocach.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi