Adameknowy Napisano 1 Październik Share Napisano 1 Październik Czołem! mam pytanie co to za zapalnik i czy można go przechowywać w domu bez strachu po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik Niemiecki zapalnik uderzeniowy stosowany do pocisków odłamkowo-burzących w kalibrach 75,88,105 oraz 150 mm. W domu możesz przechowywać teoretycznie wszystko co nie zburzy Tobie spokojnego snu o godz. 6 rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Grzesio Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik To jest akurat krótka wersja AZ 23 umg, stosowana w pociskach kalibrów 15-21 cm, w rodzaju 15 cm Gr 18, 15 cm Gr 19, 15 cm Gr 36, 21 cm Gr 18, 21 cm Gr 37 itp. Jak to przeciętny niemiecki zapalnik, nie ma w sobie detonatora, który był montowany osobno w korpusie pocisku - zawiera natomiast spłonkę i prochową ścieżkę opóźniającą (o ile nie jest strzelony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik Istotnie z kalibrami troszku przesadziłem-pospiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Adameknowy Napisano 3 Październik Autor Share Napisano 3 Październik Dzięki za odpowiedzi zapalnik wydaje się zdetonowany zwłaszcza dno tuleja? Nie przypomina pierwotnego kształtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Adameknowy
Czołem! mam pytanie co to za zapalnik i czy można go przechowywać w domu bez strachu po nocach.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi