mortom Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień Witam, Zajmuję się modelowaniem samolotów w formie cyfrowej (3D). Popełniłem parę grafik z naszymi RWDami (np. kaledarz dla MLP w Krakowie). Staram się odwzorować w miarę wiernie Lotnisko Okręcie z lat 1932-39. W archiwach odnalazłem idealne zdjęcie przekazania Wojsku Polskiemu całej serii RWD 8 i 15 podajże (zdjęcie w załączniku). W odmętach internetu odnalazłem również ciekawą mapkę lotniczą tego terenu - chyba niestety powojenną bo coś mi się nie zgadza z widokiem przedstawionym na zdjęciu. Czy gdzieś można odnaleźć przedwojenne zdjęcia lotnicze Lotniska w formie "satelitarnej" mapki? Lub chociaż nieco lepszą tej wyżej? I pytanie nr. 2 - co za to świątynia widnieje na zdjęciu za lotniskiem? Pozdrawiam T.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień 4 godziny temu, mortom napisał: chyba niestety powojenną bo coś mi się nie zgadza z widokiem przedstawionym na zdjęciu. To jest fragment ortofotomapy Warszawy z 1945 roku. Całość dostępna jest tutaj: https://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1/mapa?service=mapa_historyczna Po prawej u góry zakładka "Zdjęcia" i rok z listy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalcjusz Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień 7 hours ago, mortom napisał: W archiwach odnalazłem idealne zdjęcie przekazania Wojsku Polskiemu całej serii RWD 8 i 15 podajże (zdjęcie w załączniku). ale przekazanie to nie mialo miejsca na Okeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalcjusz Napisano 18 Wrzesień Share Napisano 18 Wrzesień Okęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 23 Wrzesień Share Napisano 23 Wrzesień Żartowałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 10 Październik Share Napisano 10 Październik - A na poważnie, tej sprawie, napisz do Kol. słomek von hammerstein, jest na forum Odkrywca. P.S.: Gratuluję talentu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano %s o %s Share Napisano %s o %s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano %s o %s Share Napisano %s o %s 3 godziny temu, Woodhaven napisał: Tylko koni, tylko koni, tylko koni, tylko koni żal... ♪ ♫ ♯ ♫ https://forum.odkrywca.pl/topic/778553-zdj%C4%99cia-naszego-samolotu-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-35/page/16/#comment-2257363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi