cornikus Napisano 23 Sierpień Share Napisano 23 Sierpień Witam, Znalazłem nóż. Dość nietypowy, bo "jakby z uchem/uchwytem". Czy ktos miał styczność już z podobnym? Do czego mógł służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 23 Sierpień Share Napisano 23 Sierpień Czołem. Stary myśliwski nóż. To "ucho/uchwyt" - to rodzaj jelca, stylistycznie występował jako forma "muszli Jakuba". Zapobiegał zsunięciu się dłoni na ostrze, przy pchnięciu dobijającym zwierzynę. pzdr. stani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 cornikus Napisano 24 Sierpień Autor Share Napisano 24 Sierpień Dziękuję bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
cornikus
Witam,
Znalazłem nóż. Dość nietypowy, bo "jakby z uchem/uchwytem". Czy ktos miał styczność już z podobnym? Do czego mógł służyć?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi