formoza58 Napisano 10 Lipiec Share Napisano 10 Lipiec (edytowane) Wątek zbierający materiał i zdjęcia bliźniaka " Orla". Z okresu międzywojnia będzie ich nie dużo, ale okres internowania w Szwecji i slużba po wojnie, uzupelni wątek. Edytowane 10 Lipiec przez formoza58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Lipiec Autor Share Napisano 10 Lipiec W stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Lipiec Autor Share Napisano 10 Lipiec Z wodowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec Prasa 1939 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec 13 godzin temu, formoza58 napisał: W stoczni. Na tym zdjęciu jest Orzeł. Sęp był budowany w zamkniętej hali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec Jako że nie jestem specjalistą od naszej Marynarki Wojennej chciałbym wiedzieć, czy w trakcie działań wojennych we wrześniu 1939 nasze okręty podwodne wystrzeliły choć jedną torpedę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec 5 godzin temu, K20 napisał: Prasa 1939 rok. Uzupelnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec Jeszcze jedno po wodowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec 18 minut temu, Iron Duke napisał: Na tym zdjęciu jest Orzeł. Sęp był budowany w zamkniętej hali. W NAC-u obowiązuje opis wskazujący na " Sępa". Ale, kiedyś zamieściłem fotkę, z początku budowy, , właśnie na hali. Masz go może i czy możesz zamieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec Z kwietnia 1939 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec 4 godziny temu, formoza58 napisał: kiedyś zamieściłem fotkę, z początku budowy, , właśnie na hali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec 1 minutę temu, K20 napisał: Nie znałem tej fotografii, ale jest extra ;-) Tylko mi chodziło o zdjęcie z poczatków budowy. Nic, stanę na głowie i znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec Znalazłem , ale K20 mnie uprzedzil. :-) Tej trybuny do uroczystości wodowania bylo mi nieznane. To pozostaje mi dodać rufę, dostojnie zsuwająca się do wody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec 5 godzin temu, formoza58 napisał: Jeszcze jedno po wodowaniu. Uzupełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec 2 godziny temu, formoza58 napisał: Znalazłem , ale K20 mnie uprzedzil. :-) Tej trybuny do uroczystości wodowania bylo mi nieznane. To pozostaje mi dodać rufę, dostojnie zsuwająca się do wody ;-) To nie jest Sęp... . Nie ta rufa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec Oksywie. " Bliźniaki" razem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec 8 minut temu, Iron Duke napisał: To nie jest Sęp... . Nie ta rufa... Tak, taki cieniusi, ale może hala ta sama, w której budowano " Sępa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 11 Lipiec Share Napisano 11 Lipiec zdjecie ze stoczni, zwracają uwagę pokładowe wyrzutnie torpedowe zwrócone na burtę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec Autor Share Napisano 11 Lipiec W dniu 11.07.2024 o 00:12, formoza58 napisał: Z wodowania... Jeszcze jedno zdjęcie z wodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 12 Lipiec Share Napisano 12 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Lipiec Autor Share Napisano 12 Lipiec Z internowania w Szwecji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 13 Lipiec Share Napisano 13 Lipiec 10 godzin temu, formoza58 napisał: Z internowania w Szwecji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K20 Napisano 13 Lipiec Share Napisano 13 Lipiec Nie wykadrowane i drugie kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi