ra_v Napisano 5 Lipiec Share Napisano 5 Lipiec Może ktoś będzie miał pomysł co to za bicia na szaszce dragonce. Złotoust 1885. F Ż U cyrilicą? Nic nie mogę dopasować. To F to absolutnie nic mi nie podchodzi poza Finlandskoje (Szkoła Kadetów) i Feodozja i Kercz(szkoła kadetów i kolej?) Ż to zandarmeria czy żeliaznodrogowyje ? U - uczyliszcze? Jakaś szkoła kadetów wojskowych czy kolejowych? Czy zupełnie coś innego? Przekopałem internet i na stronach rosyjskojęzycznych też nic sensownego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 5 Lipiec Share Napisano 5 Lipiec Czołem. Ф.Ж.У. N 89 = Финляндское Жандармское Управление 89 оружие. pzdr. stani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 ra_v Napisano 5 Lipiec Autor Share Napisano 5 Lipiec Dzięki Wielkie Mistrzu. Dyrekcja Fińskiej Żandarmerii 1867-1917. To było by to. Fajne bicie. Dziekuje jeszcze raz za czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Adek12 Napisano 5 Lipiec Share Napisano 5 Lipiec 5 hours ago, toyotomi napisał: @toyotomia co mogą znaczyć bicia: ruska litera g, liczba 21 no i gwiazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 5 Lipiec Share Napisano 5 Lipiec Czołem. 11 minut temu, Adek12 napisał: a co mogą znaczyć bicia: ruska litera g, liczba 21 no i gwiazdka .....dużo. Bez kontekstu - na czym, układ stylistyczny nabicia - nie rozbierze. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Adek12 Napisano 5 Lipiec Share Napisano 5 Lipiec 11 minutes ago, toyotomi napisał: Czołem. .....dużo. Bez kontekstu - na czym, układ stylistyczny nabicia - nie rozbierze. pzdr. stani @toyotominapisalem ci wiadomosc pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ra_v
Może ktoś będzie miał pomysł co to za bicia na szaszce dragonce. Złotoust 1885.
F Ż U cyrilicą?
Nic nie mogę dopasować.
To F to absolutnie nic mi nie podchodzi poza Finlandskoje (Szkoła Kadetów) i Feodozja i Kercz(szkoła kadetów i kolej?)
Ż to zandarmeria czy żeliaznodrogowyje ?
U - uczyliszcze?
Jakaś szkoła kadetów wojskowych czy kolejowych? Czy zupełnie coś innego?
Przekopałem internet i na stronach rosyjskojęzycznych też nic sensownego nie znalazłem.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi