korsar Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień Proszę o pomoc w identyfikacji małej tj. 28mm odznaki/wpinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsar Napisano 19 Kwiecień Autor Share Napisano 19 Kwiecień Wrzucam wpinkę po oczyszczeniu, może fotka będzie bardziej pomocna w identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsar Napisano 20 Kwiecień Autor Share Napisano 20 Kwiecień Może to tylko część większej całości. Czyżby nikt nie miał pomysłu? A tak liczyłem na furomiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Kwiecień Share Napisano 20 Kwiecień Wygląda na jakiś szajsmetal. Pewnie współczesny breloczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsar Napisano 20 Kwiecień Autor Share Napisano 20 Kwiecień Na bank nie jest to współczesny wytwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Kwiecień Share Napisano 20 Kwiecień Sprawdź magnesem, bo po zdjęciu to wygląda jakby rdza wychodziła spod niklowania. Nie napisałeś z czego to jest. Nie dałeś zdjęcia drugiej strony. Mam więc prawo gdybać. Moim zdaniem nie jest to stare, ale mam prawo się mylić Podbijam Ci temat, bo jest tu parę osób, które będą szukać, żeby mi udowodnić, że się mylę. Nie dziękuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsar Napisano 20 Kwiecień Autor Share Napisano 20 Kwiecień Jest i druga strona, a magnes nie przyciąga. Z pewnością nie aluminium ponieważ sporo cięższe, jakiś stóp, ale jaki to już nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Kwiecień Share Napisano 20 Kwiecień 10 minut temu, korsar napisał: Jest i druga strona, a magnes nie przyciąga. Z pewnością nie aluminium ponieważ sporo cięższe, jakiś stóp, ale jaki to już nie mam pojęcia. Na tym zdjęciu lepiej widać urwane kółeczko tego breloka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsar Napisano 20 Kwiecień Autor Share Napisano 20 Kwiecień Ja tego miejsca jakoś nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SET01 Napisano 13 Maj Share Napisano 13 Maj Wzór orła wskazuję, że jest to polska odznaka patriotyczna z okresu dwudziestolecia międzywojennego, wykonana w Warszawie przy ul. Nowy Świat 15 w pracowni grawera J. Michrowskiego. Wszystko inne wskazuję, że jest to późniejszy wytwór galwaniczno-podobny. Poszukaj w okolicy dołka zakrętki od tej odznaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi