0 pawel_breslau Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń Zapewne żołnierze LWP. Końcówka wojny, lub chwila po (tak myślę ponieważ wydaje mi się, że żołnierz stojący czwarty od prawej ma niemiecką klamrę na pasie). Armaty dywizyjne 76mm (ZiS-2 lub Zis-3, bo chyba takie trafiły na stan naszych żołnierzy). Ciekawym jest malunek czołgu na armacie z prawej strony, zapewne brała udział w działaniach wojennych. Fajna fotka. Gdzieś mogę się mylić więc poczekajmy na speców z tego okresu. Pozdrawiam. Paweł Cytuj
0 Grzesio Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń 2 godziny temu, pawel_breslau napisał: Armaty dywizyjne 76mm (ZiS-2 lub Zis-3, bo chyba takie trafiły na stan naszych żołnierzy) Tutaj są ZIS-3. ZIS-2 były przeciwpancerne, miały dłuższą lufę bez hamulca wylotowego. 1 Cytuj
0 pawel_breslau Napisano 30 Styczeń Napisano 30 Styczeń 23 godziny temu, Grzesio napisał: Tutaj są ZIS-3. ZIS-2 były przeciwpancerne, miały dłuższą lufę bez hamulca wylotowego. Dokładnie, dzięki za poprawę :-) Cytuj
Pytanie
Bednarski
Proszę o identyfikację grupy
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi