Majorian Napisano 29 Grudzień 2023 Share Napisano 29 Grudzień 2023 Witam. Trzy przedmioty - wisiały na starej stodole. Czy to wojskowa klamerka? Do czego służyły 2 pozostałe elementy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2023 Share Napisano 29 Grudzień 2023 Dwa takie haczyki, wkręcone w futrynę drzwi u góry, służyły do zawieszania huśtawki w domu u mojej babci. Był to patent przedwojenny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Majorian Napisano 29 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2023 Godzinę temu, bjar_1 napisał: Dwa takie haczyki, wkręcone w futrynę drzwi u góry, służyły do zawieszania huśtawki w domu u mojej babci. Był to patent przedwojenny. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 29 Grudzień 2023 Share Napisano 29 Grudzień 2023 Na górze zdekompletowana "obrotka" co by łańcuch się nie skręcał. Hak nie od huśtawki ale pojazdu konnego . Sanie wóz bryczka? Wyrób kowalski zakończony "świńskim" gwintem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2023 Share Napisano 29 Grudzień 2023 7 minut temu, hipolit-O4 napisał: Hak nie od huśtawki ale pojazdu konnego . No u mojej babci, to od huśtawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 29 Grudzień 2023 Share Napisano 29 Grudzień 2023 8 minut temu, bjar_1 napisał: No u mojej babci, to od huśtawki. Do huśtawki były zakończone wkrętem do drewna. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Majorian Napisano 30 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2023 @bjar_1 @hipolit-O4 - Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Majorian
Witam. Trzy przedmioty - wisiały na starej stodole. Czy to wojskowa klamerka? Do czego służyły 2 pozostałe elementy? Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi