cornikus Napisano 22 Grudzień 2023 Share Napisano 22 Grudzień 2023 Witam Znalazłem 2 podkowy. Jedna z nich wygląda na starą( ta szersza). Czy jest ktoś na forum, kto może coś więcej powiedzieć o nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 22 Grudzień 2023 Share Napisano 22 Grudzień 2023 3 godziny temu, cornikus napisał: Czy jest ktoś na forum, kto może coś więcej powiedzieć o nich? Podkowa żelazna. Jak chciałbyś więcej informacji to przede wszystkim obij (nawet młotkiem) tę panierkę i dojdź do materiału rodzimego. Jak już obijesz to powieś nad drzwiami. Tylko pamiętaj, że ma być skierowana do góry, żeby szczęście nie uciekało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 22 Grudzień 2023 Share Napisano 22 Grudzień 2023 Zwyczajna popularna podkowa w swojej pięcioletniej karierze poszukiwacza hobbysty znalazłem osiem takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 dago2 Napisano 22 Grudzień 2023 Share Napisano 22 Grudzień 2023 Ta pierwsza kształtem przypomina podkowy średniowieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 cornikus Napisano 22 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2023 4 hours ago, bialawy napisał: Podkowa żelazna. Jak chciałbyś więcej informacji to przede wszystkim obij (nawet młotkiem) tę panierkę i dojdź do materiału rodzimego. Jak już obijesz to powieś nad drzwiami. Tylko pamiętaj, że ma być skierowana do góry, żeby szczęście nie uciekało... Ta druga zapewne to zwykła jakaś. Nie będę jej obijał, oddam konserwatorowi niech sobie obije ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 cornikus Napisano 22 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2023 3 hours ago, adam1234 napisał: Zwyczajna popularna podkowa w swojej pięcioletniej karierze poszukiwacza hobbysty znalazłem osiem takich. O której podkowie piszesz? To moja 6 i 7 podkowa w tym roku. Wcześniej znalazłem po koniach prawdopodobnie niemieckich gdyż był to teren kapitulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 cornikus Napisano 22 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2023 3 hours ago, dago2 napisał: Ta pierwsza kształtem przypomina podkowy średniowieczne. Też bym się ku temu skłaniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 adam1234 Napisano 23 Grudzień 2023 Share Napisano 23 Grudzień 2023 16 hours ago, cornikus napisał: O której podkowie piszesz? To moja 6 i 7 podkowa w tym roku. Wcześniej znalazłem po koniach prawdopodobnie niemieckich gdyż był to teren kapitulacji. Chodzi mi o tą drugą, Jeśli chodzi o pierwszą to też taką znalazłem chyba z rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 dago2 Napisano 23 Grudzień 2023 Share Napisano 23 Grudzień 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 cornikus Napisano 23 Grudzień 2023 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2023 Dziękuję bardzo :) To mi wystarczy - teraz juz wiem ,że to nie XX wiek (ta pierwsza podkowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
cornikus
Witam
Znalazłem 2 podkowy. Jedna z nich wygląda na starą( ta szersza). Czy jest ktoś na forum, kto może coś więcej powiedzieć o nich?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi