heralekk Napisano 29 Sierpień 2023 Share Napisano 29 Sierpień 2023 Witam. Czy po tym zdjęciu można określić z którego wieku to moneta? Zdjęcie nie jest moje, gdyby byłoby moje wstawił bym lepsze zdjęcia ;) Próbowałem dopasować z internetu ale jest kupa podobnych, może ktoś siedzi w temacie i akurat wie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 6 Wrzesień 2023 Share Napisano 6 Wrzesień 2023 wypisuj w wyszukiwarce dirhemy dynastii albo abbasydzkie albo umajjadzkie raczej mało spotykane dynastie Fatymidzkie . Tu masz wszystkich kalifów https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/Kalifowie-i-wazniejsze-dynastie-muzulmanskie;446932.html . Teraz wpisuj imię kalifa z dopiskiem Dirham coins i oglądaj , jak nie ma następne imię z dopiskiem Dirham coins aż znajdziesz tego którego szukasz . to tak najprościej lub szukaj strony podobnej w konstrukcji jak wildwinds dla Grecji i Rzymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dachief Napisano 13 Wrzesień 2023 Share Napisano 13 Wrzesień 2023 Hej, Gratuluje i powodzenia w szukaniu. Podobnego znalazłem niedaleko Wyszogrodu i był częścią skarbu. Jak można spytać Twój to jakie okolice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi