Betu Napisano 6 Lipiec 2023 Share Napisano 6 Lipiec 2023 Witam, nie potrafię znaleźć w sieci z czego/skąd ta łuska pochodzi. Nie mogę podać dokładnych wymiarów, bo ktoś lub coś po niej przeszło. Ktoś może mi coś podpowiedzieć ? Druga to już standard 7,92x57, ale nie rozumiem do czego było to ząbkowanie. Jest ona niemieckiej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 6 Lipiec 2023 Share Napisano 6 Lipiec 2023 Z tego co mi wiadomo "ząbkowanie" oznacza, że nabój był powtórnie elaborowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 pawel_breslau Napisano 6 Lipiec 2023 Share Napisano 6 Lipiec 2023 2 godziny temu, karpik napisał: Z tego co mi wiadomo "ząbkowanie" oznacza, że nabój był powtórnie elaborowany. Tak właśnie bywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dennis Napisano 7 Lipiec 2023 Share Napisano 7 Lipiec 2023 Łuska pierwsza to francuska amunicja 11x59 Gras, gdzie oznaczenia to: ART - Direction de l'Artillerie VIS - Atelier de Fabrication de Vincennes N-F - Société Nobel-Bozel à Villetaneuse, kod dostawcy metalu na łuskę 3-82 - produkcja, 3 kwartał 1882 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Betu Napisano 8 Lipiec 2023 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2023 W końcu konkretną odpowiedź. Mega ukłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Betu
Witam, nie potrafię znaleźć w sieci z czego/skąd ta łuska pochodzi.
Nie mogę podać dokładnych wymiarów, bo ktoś lub coś po niej przeszło.
Ktoś może mi coś podpowiedzieć ?
Druga to już standard 7,92x57, ale nie rozumiem do czego było to ząbkowanie.
Jest ona niemieckiej produkcji?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi