Bartek Bobowski Napisano 10 Czerwiec 2023 Share Napisano 10 Czerwiec 2023 (edytowane) Witam wszystkich. Czy ktos moze mi pomoc w identyfikacji tej Karabeli? Czy jest to bron polska czy ma inne pochodzenie? Edytowane 10 Czerwiec 2023 przez Bartek Bobowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 toyotomi Napisano 10 Czerwiec 2023 Share Napisano 10 Czerwiec 2023 Czołem. 2 godziny temu, Bartek Bobowski napisał: Czy jest to bron polska czy ma inne pochodzenie? To nie jest polska karabela. Elementy konstrukcyjne tej szabli, wskazują na wschodnie pochodzenie. I szablę tę należało by nazywać - "Szabla z rękojeścią anatomiczną" Druga strona medalu - Z tego co można zobaczyć na zdjęciach, po części szabla ta jest replikowana. Tzn. część elementów oryginalna, część dorabiana - prawdopodobnie - współcześnie. Do kategorycznej oceny - koniecznym jest - szablę mieć w rękach. pzdr. stani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Bartek Bobowski Napisano 10 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2023 Bardzo dziekuje za informacje! Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Bartek Bobowski
Witam wszystkich. Czy ktos moze mi pomoc w identyfikacji tej Karabeli? Czy jest to bron polska czy ma inne pochodzenie?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi