szafranP Napisano 5 Czerwiec 2023 Napisano 5 Czerwiec 2023 Mamy w rodzinie taki sygnet proszę o identyfikację jak ktoś zna się na rzeczy. Widziałem na forum podobny ale nie wiem na ile ten i tamten można by z sobą powiązać.
bjar_1 Napisano 5 Czerwiec 2023 Napisano 5 Czerwiec 2023 Popularny motyw czaszki, XIX/XX w. Bić nie ma?
szafranP Napisano 5 Czerwiec 2023 Autor Napisano 5 Czerwiec 2023 Nie ma nic nabite, czysty metal dokładnie złoto 8 karatowe sprawdzone u złotnika. Jakaś wartość kolekcjonerka?, jest sene to naprawiać. Ktoś to u dołu przeciął a góra pękła przy nakładaniu na palec.
szafranP Napisano 6 Czerwiec 2023 Autor Napisano 6 Czerwiec 2023 Sprawdzone u złotnika, nie znam się wiem tyle co dał na dokumencie na którym opisał jaki to tym złota i waga.
abcd Napisano 6 Czerwiec 2023 Napisano 6 Czerwiec 2023 8 karat. czyli 333 czyli "szwabskie złoto" to nie złoto to stop zawierający w sobie 33 % Au. sygnet stanowi ciekawostkę naprawić zawsze warto, zlutowanie u lokalnego jubilera pewno nie kosztuje majątku to prosta naprawa.
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2023 Napisano 6 Czerwiec 2023 No 333, to możliwe. Szkopy lubili takie gównozłoto.
szafranP Napisano 9 Czerwiec 2023 Autor Napisano 9 Czerwiec 2023 Dałem do naprawy, jak wróci podeślę zdjęcia jak to wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.