szafranP Napisano 5 Czerwiec 2023 Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Mamy w rodzinie taki sygnet proszę o identyfikację jak ktoś zna się na rzeczy. Widziałem na forum podobny ale nie wiem na ile ten i tamten można by z sobą powiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Czerwiec 2023 Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Popularny motyw czaszki, XIX/XX w. Bić nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafranP Napisano 5 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Nie ma nic nabite, czysty metal dokładnie złoto 8 karatowe sprawdzone u złotnika. Jakaś wartość kolekcjonerka?, jest sene to naprawiać. Ktoś to u dołu przeciął a góra pękła przy nakładaniu na palec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2023 Share Napisano 6 Czerwiec 2023 Złoto tak nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafranP Napisano 6 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2023 Sprawdzone u złotnika, nie znam się wiem tyle co dał na dokumencie na którym opisał jaki to tym złota i waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2023 Share Napisano 6 Czerwiec 2023 Pokaż ten dokument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Czerwiec 2023 Share Napisano 6 Czerwiec 2023 8 karat. czyli 333 czyli "szwabskie złoto" to nie złoto to stop zawierający w sobie 33 % Au. sygnet stanowi ciekawostkę naprawić zawsze warto, zlutowanie u lokalnego jubilera pewno nie kosztuje majątku to prosta naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2023 Share Napisano 6 Czerwiec 2023 No 333, to możliwe. Szkopy lubili takie gównozłoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafranP Napisano 9 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2023 Dałem do naprawy, jak wróci podeślę zdjęcia jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi