szeryfns Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 Witam ! Potrafi ktoś zidentyfikować ? Długość 4,5 cm. Pozdrawiam ! Cytuj
1 kolo83 Napisano 23 Luty 2023 Napisano 23 Luty 2023 (edytowane) Te elementy są rozdzielne? Puste w środku? To może być tabakiera w formie wisiorka. Edytowane 23 Luty 2023 przez kolo83 1 Cytuj
0 kapuchy3 Napisano 26 Luty 2023 Napisano 26 Luty 2023 Jak dla mnie pamiątka niemieckiego weterana IWW, taka "powojenna" odmiana sztuki okopowej. Pocisk (mosin?, może też następczo srebrzony?) ładnie oprawiony do noszenia na szyi w formie wisiorka. Stylistyka typowa z tego okresu, tylko jeszcze brakuje małego wyrytego krzyża żelaznego... Cytuj
0 szeryfns Napisano 26 Luty 2023 Autor Napisano 26 Luty 2023 Elementy nie są rozdzielne. Nie wiem czy są puste. Pozdrawiam ! Cytuj
0 friendenemy Napisano 26 Luty 2023 Napisano 26 Luty 2023 Kiedyś widziałem podobny przedmiot, który był rozkręcany. Do środka wkładana była materia nasączona pachnidłem. Przez otworek ulatniał się zapach, a całość była noszona na łańcuszku. Cytuj
Pytanie
szeryfns
Witam ! Potrafi ktoś zidentyfikować ? Długość 4,5 cm. Pozdrawiam !
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi