Skocz do zawartości

Jak pozbyć się pancernych fantów

kuba2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!!!! Niedawno znalazłem coś takiego. przypuszczaam że to jest od jakiegoś pojazdu pancernego, A od jakiego to nie jestem pewny , mam tylko domysły!!!! Proszę o pomoc!!! Dodatkowo w tym miejscu znalazłem : fragment gąsienicy 6 ogniw o szerokości 30-32 cm. całą płyte pancerną 100cm na 100cm i grubości 20-30mm, wizjer, błotniki , tłumik i przerózne drobne cześci poszycia kadłuba. Wszystko w niezłym stanie , na fragmentach można znaleść fabrbe o koloże oliwkowo zielony. Jeśli jest ktoś tym zaineresowany chętnie bym się tego pozbył.....

bez zdjęć ciężko będzie okreslić , nie będę przesadnie odkrywczy , jak powiem , ze jest to marszowy stabilizator lufy , ale nie znając wymiarów nie mam 100 % pewności .
jeśli chodzi o kontakt to masz wyżej .
blacha 100x100x20do30 pasuje mi na Panzer IV przód
pozdrawiam

Witam wszystkich ponownie!
Mam drobną uwagę do STUGA III:
Różnica pomiędzy handlarzem a kolekcjonerem jest oczywista. Jest to CENA. Handlarz kupuje tanio, aby sprzedać drogo - komukolwiek. Kolekcjoner też chciałby kupić tanio, ale po to aby wzbogacić swoją kolekcję, w tym również w drodze wymiany z innymi kolekcjonerami. Z reguły kolekcjoner da lepszą cenę, bo zależy mu na towarze a nie na zysku.
Pzdr!
Kuba

Wielu kolekcjonerów jest jednocześnie handlarzami. Wzbogacają swoje kolekcje tym co ich interesuje, a resztę sprzedają (to co znajdą). Często również skupują od innych to na co jest popyt, bo znając rynek wiedzą, że nie stracą. Dokładnie tak ja postępuję:-)
Wracając do tematu, mam dwie gumy/nakładki na ogniwa gąsienic do sdkfz2.
Pozdrawiam

Panowie, proszę nie traktować moich postów jako oferty handlowej, po prostu nie zbieram pancerno-motoryzacyjnych fantów, więc po co mają u mnie rdzewieć? Zastanowię się jeszcze i w razie czego dam znać, wybieram się jeszcze raz w tamto miejsce, może trafię jeszcze kilka do kompletu i wtedy pogadamy.
Pozdrawiam wszystkich!
Daniel

kuba 2
jeszcze zależy kto ile zarabia .
niektóre rzeczy chetnie bym widział u siebie a mnie na nie po prostu nie stać .
Nie uogólnisz w jednym zdaniu różnicy miedzy kolekcjonerem a handlarzem - chyba się z tym zgodzisz

Handlarz to ktoś, kto utrzymuje sie lub dorabia" na sprzedaży fantów, obrocie lub pośrednictwie w ich sprzedaży. Trudno nazwać handlarzem kogoś, kto wymienia lub pozbywa się przedmiotów go nie interesujących. Poza tym, sam kupiłem kilka rzeczy od tzw. handlarzy, niektóre w atrakcyjnej cenie i raczej nie potępiam tego typu działalności. Oczywiscie największa przyjemność to samodzielne odnalezienie przedmiotu.

Witam wszystkich!!!! Dzięki Stug III za wyjaśnienie tego mojego dziwnego znaleziska, chodzi mi o ten marszowy stabilizator lufy, ale nadal mi nie wiem od jakiego typu pojazdu jest. Znalazłem go niedalego bitwy pod Jabłonną koło Warszawy, wraz z wyżej opisanymi częściami. Jęsli chodzi o tą płytę to jak ona może być od Panzera IV jeśli ten typ czołgu nie posiadał stabilizatora lufy, a szerokość gąsienicy był większy. W literaturze znalazłem fotkę która przybliża mnie do wyjaśnienia typy pojazdu, ale nadal nie hjestem pewien. Pomóżcie!!!!!

bez zdjęć naprawdę ciężko jest ustalić .
Jak elementy sa od iemca" i zobaczę je na zdjęciach to z dużą dozą prawdopodobieństwa pomogę w ustaleniu .
Pomocnym byłoby również zdjęcie gąsienicy .
Nie jest również regułą , że obok siebie zawsze znajduje się części tylko od jednego pojazdu vide ostatnie wydobycie zrzyna Panthery , który jak był cały zapewne chciał przebyć rzekę po rosyjskim zisie .
Dobra może dzisiaj przewertuję literaturę i postaram się to namierzyc .
Jedna uwaga , jak byś podał orientacyjne wymiary szerokość i wysokość stabilizatora .
pozdro

Do kolegi Kuby czyli jak chcę kupić tanio to jestem chandlarzem?DOBRE!!!!A ty jak szukasz najlepszego kupca to kim jesteś?Jest pełno ogniw do 3i4 więc każdy proponuje tak jak sie mu podoba i proszę cie nie myl pojęc!!

pozdrowienia dla kolekcjonerów

Kuba może oddaj je do muzeum bo jeszcze ktoś nazwie cię
chandl......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie