woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Znalazłem na strychu - podpowiedź powojenne.Niedługo druga fotka :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Wykonanie mennicze powinno mieć odbitą próbę srebra. Wykonanie grawerskie zaś jest nieco mniej dokładne; innymi słowy daje się po szczegółach zauważyć, że to ęczna robota". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj. Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Złoty, więc pierwsza klasa. Druga był srebrna. Ciekawy fant, normalnie złote były tylko pozłacane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Znalazłem na strychu - podpowiedź powojenne.Niedługo druga fotka :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 A może jakieś wymiary , coś o szczegułach , bo na tym foto to ja widzę książke...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Mała podpowiedź.Reszta patrz strych współczesnypzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Nie będę Was trzymał w niepewności :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 I jeszcze szczegóły,i pytanie jak brzmi pełna nazwa tego odznaczeniai drugie pytanko : czy dużo tego wybitopzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Zgadza się, sztandar też posiadam. Sprawdzę jeszcze w akcie nadania czy to I czy II stopień.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 I druga strona medalu .... :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Z tego co wiem to mało tego było , reszte tych odznaczeń to nawet kiedyś miałem , ale tej to nawet w reku nigdy nie trzymałem , nazwy nie pamiętam .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Strzelam z pamięci cyzli z niczego.Order Sztandaru Pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SLAW 100 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Jeżeli ten Order jest w złocie to ładny "strzał.poz slaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 I to chyba newet wykonanie mennicze, a nie grawerskie, co moim zdaniem dodatkowo podnosi wartość. Ciekawe, do jakiego zasłużonego działacza strych ten należał???U mojego dziadka na strychu jest tylko dyplom przodownika pracy socjalistycznej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 A co mi tam. Tą odznakę to sobie w klapę wepnę i niech mi gliniarze skoczą :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 No to pytanie jak rozróżnić wykonanie mennicze od innego. Miały by być jakieś sygnatury czy numery?pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2004 Na spince srebrnej jest znak menniczy, taka choinka (czy jak to się tam nazywa), więc to wykonanie mennicze. Dzięki i pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
woyta
Znalazłem na strychu - podpowiedź powojenne.
Niedługo druga fotka :)
pzdr woyta
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.