bialawy Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Witam Postanowiłem kupić sobie monetę w słabym stanie do identyfikacji. Wszystko byłoby pięknie ładnie gdyby nie to, że nie mam nawet punktu zaczepienia do ID. Może ktoś coś wypatrzy dzięki czemu uda mi się ja później poddać identyfikacji. Wiem, że została krzywo wybita, ale może coś mimo wszystko się uda rozszyfrować. Z góry dziękuję i pozdrawiam Waga to 3,73g a średnica to 16,5 x 14mm Cytuj
Tyr Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Przypomina to monety egipskie z okresu Ptolemeuszy. Cytuj
bialawy Napisano 23 Listopad 2022 Autor Napisano 23 Listopad 2022 Podobno grecka... Przeglądam te zaproponowane przez Ciebie ale jakoś nie mogę znaleźć żadnego elementu orła/sępa który pasowałby do tych elementów widocznych na mojej monecie. Coś chyba w innym kierunku trzeba szukać, ale dziękuję za wskazówkę Dalej będę kombinował... Pozdr Cytuj
zozu Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Spróbuj w tym kierunku: https://www.google.com/search?q=Greek+Arados%2C+Phoenicia+Greek+bronze+coins&tbm=isch&ved=2ahUKEwiy4v2h88T7AhWEv4sKHdD-BZsQ2-cCegQIABAA&oq=Greek+Arados%2C+Phoenicia+Greek+bronze+coins&gs_lcp=CgNpbWcQA1AAWN0NYJgPaABwAHgAgAHiAYgBngmSAQUwLjQuMpgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=F2J-Y_L6D4T_rgTQ_ZfYCQ&bih=721&biw=1426&client=firefox-b-d 2 Cytuj
bialawy Napisano 23 Listopad 2022 Autor Napisano 23 Listopad 2022 Mistrzu.... Mistrzuniu... jakżeś tego dokonał? https://www.google.com/search?q=Greek+Arados%2C+Phoenicia+Greek+bronze+coins&tbm=isch&ved=2ahUKEwiy4v2h88T7AhWEv4sKHdD-BZsQ2-cCegQIABAA&oq=Greek+Arados%2C+Phoenicia+Greek+bronze+coins&gs_lcp=CgNpbWcQA1AAWN0NYJgPaABwAHgAgAHiAYgBngmSAQUwLjQuMpgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=F2J-Y_L6D4T_rgTQ_ZfYCQ&bih=721&biw=1426&client=firefox-b-d#imgrc=Avh8hmx8EiQBJM&imgdii=PTRX1jbqPDZhPM Szok! Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję. Kiedyś piwo postawisz - żart! Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi