kribmw Napisano 6 Październik 2022 Napisano 6 Październik 2022 Witam serdecznie grono forumowiczów trafiłem takiego oto gryfa.W związku z tym moje pytanie czy ma coś wspólnego z partyzantką Gryfa Pomorskiego?Znalezione na kaszubach.Wymiary wys.4cm,szerokość 3cm.Widoczne ślady po szpilkach mocujących do czapki?
honker Napisano 7 Październik 2022 Napisano 7 Październik 2022 Cześć raczej z łapek kołnierzowych niż z czapki. Poszukaj zdjęć żołnierzy z pułków pomorskich i obejrzyj łapki pozd Marek
kribmw Napisano 7 Październik 2022 Autor Napisano 7 Październik 2022 Dzięki panowie za szybką identyfikację.Zastanawia mnie tylko dlaczego tak duże były te gryfy w porównan do np innych jednostek WP.Wymiary 4cm/3cm dość sporawy jak na kołnierz.
Pytanie
kribmw
Witam serdecznie grono forumowiczów trafiłem takiego oto gryfa.W związku z tym moje pytanie czy ma coś wspólnego z partyzantką Gryfa Pomorskiego?Znalezione na kaszubach.Wymiary wys.4cm,szerokość 3cm.Widoczne ślady po szpilkach mocujących do czapki?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.