Herr_Fisch Napisano 2 Wrzesień 2022 Napisano 2 Wrzesień 2022 Witam, znalazłem na aukcji taka odznakę, sprzedawca twierdzi iż to pamiątkowa odznaka KGB z państw bałtyckich lecz mi jakoś nie chcę się wierzyć w to , może ktoś już to widział i wie co to za odznaka , pozdrawiam
Van Pelt Napisano 2 Wrzesień 2022 Napisano 2 Wrzesień 2022 Odznaka 40-lecia Bałtyckiego Okręgu Granicznego Czerwonego Sztandaru, pograniczników ZSRR. Czy jakoś tak :)
Herr_Fisch Napisano 2 Wrzesień 2022 Autor Napisano 2 Wrzesień 2022 9 minut temu, Dennis napisał: A wystarczy wpisać w Google to co na odznace jest napisane... Niestety nie jestem ani trochę biegły w rosyjskim..
Catadero Napisano 2 Wrzesień 2022 Napisano 2 Wrzesień 2022 Jak dla mnie to pamiątkowa odznaka czterdziestu lat trwania władzy radzieckiej na terenie Litwy, Łotwy i Estonii (kraje przyłączone do zsrr w 1940 roku). Liczba 40 i słup graniczny, woda i zboża. Typowa stylistyka lat osiemdziesiątych. Jaki dureń nosiłby odznakę KGB ? C.
Pytanie
Herr_Fisch
Witam, znalazłem na aukcji taka odznakę, sprzedawca twierdzi iż to pamiątkowa odznaka KGB z państw bałtyckich lecz mi jakoś nie chcę się wierzyć w to , może ktoś już to widział i wie co to za odznaka , pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.