Skocz do zawartości
  • 0

bagnet Perkun

kazioW24

Pytanie

Napisano

Witam,mam pytanie poszedł mi dziś z przed nosa perkun,tyle że był jakiś dziwny bardzo długi jakieś 50cm z jednej strony wybite WP z drugiej PERKUN,nie miał oczka na lufę i miał czarną pochwę co to za cudak i kto go nosił. Niestety nie mogłem zrobić fotek.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc Ten z broszuryN° 88 Bagnety , z Museum,  ( kupiony pewnie za chorenie ciezkie pieniadze ale Panna Ksiezniczka placi... )

to chyba ktos ze zlotymi rekami zrobil cudo z 2 bagnetow powstal 1 tylko troche dlugi. W sam raz na zapotrzebowanie.

Gdyby  miec  to w reku i sie popatrzec to chyba zlalazly by sie stady spawania....

A gdyby Kustosz byl powazny to by zrobil rentega...

I kogos by wyrzycili z pracy za  wyrzucanie pieniedzy  z Unijniego budzetu.

Napisano

Na calym swiecie, tylko nie w Polsce, kazdy powazny Kustosz zrobilby Rentegena zeby ,NIE miec watpliwosci.

No tak ale po co???  (Perfect )

Napisano

Wczoraj byłem u gościa co sprzedawał ten bagnet, dowiedziałem się jeszcze że miał fajny patent żeby go wyjąć z pochwy trzeba było nacisnąć na pochwie przycisk coś jak w kordzikach ,bez naciśnięcia przycisku na pochwie nie było szans na wyjęcie. Wiem ze trafił do Bydgoszczy.

Napisano

Tak był długi ale obrobiony jak te dwa co z pochwy wystają, czy trafiły takie w okolice Nowego nad Wisłą. Miał jeszcze kawałek żabki, zapewne wypłynie na jakiejś giełdzie lub aukcji. Już kiedyś też ktoś twierdził ze nie możliwe a ja trafiłem pod Gdynią radomiaka uproszczonego a było ich podobno tylko 10 000szt,sprzedałem go kilka lat temu na a...ro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie