Aehil Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Aehil Posted May 1, 2022 Author Posted May 1, 2022 1 minute ago, Aehil napisał: Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
takafura Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Może to być używany do podkucia blachami buta lub kolejowy mocujący szyny do podkładów. Rozmiar ma znaczenie ;)
dago2 Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Nie podałeś wymiarów ale najprawdopodobniej przedmiot ten służył do mocowania starych drewnianych okien.
Aehil Posted May 1, 2022 Author Posted May 1, 2022 43 minutes ago, dago2 napisał: Nie podałeś wymiarów ale najprawdopodobniej przedmiot ten służył do mocowania starych drewnianych okien. Wymiary: długość 10.5 cm grubość 8mm, główka 2cm. Ile może mieć lat?
dago2 Posted May 1, 2022 Posted May 1, 2022 Przedmioty tego typu jest ciężko wydatować, może to mieć 50 lub 500 lat, tego już raczej się nie dowiemy. Pozdrawiam
Koleś_20 Posted May 3, 2022 Posted May 3, 2022 Kolejowy hak do mocowania szyny do podkładu - bardzo charakterystyczny kształt.
Question
Aehil
Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.