Aehil Napisano 1 Maj 2022 Napisano 1 Maj 2022 Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
0 Aehil Napisano 1 Maj 2022 Autor Napisano 1 Maj 2022 1 minute ago, Aehil napisał: Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
0 takafura Napisano 1 Maj 2022 Napisano 1 Maj 2022 Może to być używany do podkucia blachami buta lub kolejowy mocujący szyny do podkładów. Rozmiar ma znaczenie ;) Cytuj
0 dago2 Napisano 1 Maj 2022 Napisano 1 Maj 2022 Nie podałeś wymiarów ale najprawdopodobniej przedmiot ten służył do mocowania starych drewnianych okien. Cytuj
0 Aehil Napisano 1 Maj 2022 Autor Napisano 1 Maj 2022 43 minutes ago, dago2 napisał: Nie podałeś wymiarów ale najprawdopodobniej przedmiot ten służył do mocowania starych drewnianych okien. Wymiary: długość 10.5 cm grubość 8mm, główka 2cm. Ile może mieć lat? Cytuj
0 dago2 Napisano 1 Maj 2022 Napisano 1 Maj 2022 Przedmioty tego typu jest ciężko wydatować, może to mieć 50 lub 500 lat, tego już raczej się nie dowiemy. Pozdrawiam Cytuj
0 Koleś_20 Napisano 3 Maj 2022 Napisano 3 Maj 2022 Kolejowy hak do mocowania szyny do podkładu - bardzo charakterystyczny kształt. Cytuj
Pytanie
Aehil
Witam. Znalazłem w lesie stary kuty gwóźdź? Może to coś innego? Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji co to może być i ile może mieć lat?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi