MichałZW Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Dzień dobry Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów wie z czego może być to koło zębate Informację całe koło miałoby średnicę 52cm miałoby 5 ramion. Może też być z jakiejś maszyny pojazdu rolniczego, nie wiem proszę o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sp4tkl Napisano 21 Kwiecień 2022 Share Napisano 21 Kwiecień 2022 To raczej nie było koło zębate. Materiał to zapewne żeliwo. Militarne pochodzenie raczej odpada. Obstawiam że to jakaś obrotnica, pokrętło na osi albo kółko od jakiejś starej maszyny rolniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MichałZW Napisano 23 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Dziękuje za szybką odpowiedź, po dłuższym namyślę też tak stwierdzam za blisko siebie są zęby żeby mogły nachodzić na ogniwa gąsienicy nawet bardzo małej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
MichałZW
Dzień dobry
Chciałem zapytać czy ktoś z forumowiczów wie z czego może być to koło zębate
Informację całe koło miałoby średnicę 52cm miałoby 5 ramion.
Może też być z jakiejś maszyny pojazdu rolniczego, nie wiem proszę o pomoc.
Dziękuje i pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi