korsar Napisano 7 Marzec 2022 Napisano 7 Marzec 2022 Witam, Może ktoś będzie w stanie zidentyfikować wpinkę (21mm wysokości, litery P Z N) Cytuj
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Napisano 10 Marzec 2022 Panowie, czyż nikomu do głowy nic nie przychodziło? Cytuj
0 abcd Napisano 10 Marzec 2022 Napisano 10 Marzec 2022 Może ZPN w latach międzywojennych funkcjonowało Zjednoczenie Pracowników Niewidomych ? Cytuj
0 wojtek780412 Napisano 10 Marzec 2022 Napisano 10 Marzec 2022 https://pzn.org.pl/o-nas/z-kart-historii-ruchu-niewidomych-i-polskiego-zwiazku-niewidomych/ Zakładając, że wpinka jest polska. Cytuj
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Napisano 10 Marzec 2022 2 godziny temu, wojtek780412 napisał: https://pzn.org.pl/o-nas/z-kart-historii-ruchu-niewidomych-i-polskiego-zwiazku-niewidomych/ Zakładając, że wpinka jest polska. Z oznaczeń literowych niby wychodzi Zjednoczenie Pracownikow Niewidomych, ale nigdzie nie mogę znaleźć powiązań z okiem opatrzności. Wpinka wyszła pod Warszawą, ale na tej niewielkiej powierzchni wychodzą rzeczy również pruskie/niemieckie. Cytuj
0 wojtek780412 Napisano 10 Marzec 2022 Napisano 10 Marzec 2022 korsar - ja tylko "kombinuję" i szukam jakiegoś związku, nie wiem czy to PZN czy ZPN, ale w herbie Radzymina jest oko opatrzności - może jakiś oddział terenowy ? Oczywiście nie będę mocno bronił tej tezy, ale miejsce znalezienia niedaleko. Cytuj
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Napisano 10 Marzec 2022 13 minut temu, wojtek780412 napisał: korsar - ja tylko "kombinuję" i szukam jakiegoś związku, nie wiem czy to PZN czy ZPN, ale w herbie Radzymina jest oko opatrzności - może jakiś oddział terenowy ? Oczywiście nie będę mocno bronił tej tezy, ale miejsce znalezienia niedaleko. Tak czy inaczej dzięki za pomoc. Cytuj
Pytanie
korsar
Witam,
Może ktoś będzie w stanie zidentyfikować wpinkę (21mm wysokości, litery P Z N)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi