korsar Napisano 7 Marzec 2022 Share Napisano 7 Marzec 2022 Witam, Może ktoś będzie w stanie zidentyfikować wpinkę (21mm wysokości, litery P Z N) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Share Napisano 10 Marzec 2022 Panowie, czyż nikomu do głowy nic nie przychodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 abcd Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 Może ZPN w latach międzywojennych funkcjonowało Zjednoczenie Pracowników Niewidomych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 wojtek780412 Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 https://pzn.org.pl/o-nas/z-kart-historii-ruchu-niewidomych-i-polskiego-zwiazku-niewidomych/ Zakładając, że wpinka jest polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Share Napisano 10 Marzec 2022 2 godziny temu, wojtek780412 napisał: https://pzn.org.pl/o-nas/z-kart-historii-ruchu-niewidomych-i-polskiego-zwiazku-niewidomych/ Zakładając, że wpinka jest polska. Z oznaczeń literowych niby wychodzi Zjednoczenie Pracownikow Niewidomych, ale nigdzie nie mogę znaleźć powiązań z okiem opatrzności. Wpinka wyszła pod Warszawą, ale na tej niewielkiej powierzchni wychodzą rzeczy również pruskie/niemieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 wojtek780412 Napisano 10 Marzec 2022 Share Napisano 10 Marzec 2022 korsar - ja tylko "kombinuję" i szukam jakiegoś związku, nie wiem czy to PZN czy ZPN, ale w herbie Radzymina jest oko opatrzności - może jakiś oddział terenowy ? Oczywiście nie będę mocno bronił tej tezy, ale miejsce znalezienia niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 korsar Napisano 10 Marzec 2022 Autor Share Napisano 10 Marzec 2022 13 minut temu, wojtek780412 napisał: korsar - ja tylko "kombinuję" i szukam jakiegoś związku, nie wiem czy to PZN czy ZPN, ale w herbie Radzymina jest oko opatrzności - może jakiś oddział terenowy ? Oczywiście nie będę mocno bronił tej tezy, ale miejsce znalezienia niedaleko. Tak czy inaczej dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
korsar
Witam,
Może ktoś będzie w stanie zidentyfikować wpinkę (21mm wysokości, litery P Z N)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi