kribmw Napisano 5 Luty 2022 Napisano 5 Luty 2022 Witam mam zagwozdkę z tym oto przedmiotem.Wykonany ze stali wygrawerowany jest na nim jakiś instrument puzon trąbka?Wymiary 10/3cm.Od czego nie mam pojęcia.Kiedyś na forum próbowałem zidentyfikować podobny trochę większy z napisem system harris.
sp4tkl Napisano 5 Luty 2022 Napisano 5 Luty 2022 Pierwsza myśl- okładzina od harmonijki ustnej. Po oględzinach tej trąbki przyszło skojarzenie z pocztą. Zastanawiają tylko te zęby na odwrocie.
kribmw Napisano 6 Luty 2022 Autor Napisano 6 Luty 2022 Moje zaś skojarzenia to stopka kolby karabinu lub zakończenie jakiegoś instrumentu.Te ala kolce wydaje mi się że były nabijane na jakieś drewno.Panowie proszę o kolejne wskazówki.Gdyby był tylko jeden taki przedmiot to może bym tak nie ciągnął tematu ale mam dwa takie o różnych wymiarach znalezione na poligonie ss.
Pytanie
kribmw
Witam mam zagwozdkę z tym oto przedmiotem.Wykonany ze stali wygrawerowany jest na nim jakiś instrument puzon trąbka?Wymiary 10/3cm.Od czego nie mam pojęcia.Kiedyś na forum próbowałem zidentyfikować podobny trochę większy z napisem system harris.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.