Zbig7771 Napisano 9 Grudzień 2021 Napisano 9 Grudzień 2021 Wydałem książkę na podstawie listów żołnierzy wehrmachtu . Teraz chciałbym na podstawie tej książki nakręcić film dokumentalny ale nie jestem w tym temacie fachowcem ( na wydawnictwie się nie znałem ale podołałem , mam nadzieje że tu nie polegnę ). Jeśli ktoś posiada doświadczenie lub wiedzę na temat kręcenia filmu był bym wdzięczny za podzielenie się informacją . Może ktoś chciałby się zaangażować w pomoc przy produkcji filmu zapraszam do kontaktu . Będę potrzebował fachowców reżysera , operatora , historyka , lektora i pewnie jeszcze kilka osób , za polecenie takiej osoby z góry dziękuje. Pozdrawiam Zbigniew
balans Napisano 9 Grudzień 2021 Napisano 9 Grudzień 2021 Moja sugestia - proponuję zainteresować którąś z telewizji. Takich większych stacji mamy kilka w kraju, a niektóre posiadają nawet własne działy poświęcone historii. A do tego posiadają kasę, ludzi i sprzęt. Temat jest dość niszowy, ale przy odpowiednim marketingu powinien ktoś to kupić. No i zawsze pozostaje jeszcze w odwodzie Discovery...
Landszaft Napisano 9 Grudzień 2021 Napisano 9 Grudzień 2021 Balans bez przesady !! . Jeśli książka jest bestselerem to może ale i to nie gwarantuje zainteresowania . Po drugie w jakiej telewizji ktoś wyda kasę na dokument o historii niemieckiego wehrmachtu na podstawie listów. Nie ten kraj nie obecna polityka. No chyba że wehrmacht zaliczymy do "żołnierzy wyklętych " choć na pewno im taka nazwa przysługuje na wieki wieków. Tak że Panie Zbigniewie proszę zarobiona kasę na książce przeznaczyć na finansowanie dalszej Pana wizji. Najlepiej zalecam samemu nakręcić materiał i poczytać o wszystkich którzy takimi tematami się parają i kręcą nawet masowo krótkie filmy na Youtube często bardzo profesjonalnie i jakie ponoszą tego koszty a jakie mają z tego zyski. Obecnie Youtube jest największą bazą filmową filmów prywatnie kręconych i montowanych tak profesjonalnych jak i pół-profesjonalnych jak i totalnie amatorskich. I zalecam tym tematem się zainteresować
balans Napisano 9 Grudzień 2021 Napisano 9 Grudzień 2021 2 godziny temu, Landszaft napisał: Balans bez przesady !! . Jeśli książka jest bestselerem to może ale i to nie gwarantuje zainteresowania . Po drugie w jakiej telewizji ktoś wyda kasę na dokument o historii niemieckiego wehrmachtu na podstawie listów. Nie ten kraj nie obecna polityka... Przecież napisałem, że temat jest niszowy. Ale gdyby go odpowiednio zareklamować - na ten przykład jak to w miarę wojny bardzo upadało morale Niemców, a rosło u Polaków [szczególnie po upadku PW], to kto wie...
Zbig7771 Napisano 17 Grudzień 2021 Autor Napisano 17 Grudzień 2021 Dziękuje za pomoc . Myślałem o zainteresowaniu telewizji ale trzeba mieć tal jakiś kontakt na informacje przez zwykły formularz nie odpowiedzieli .Są też tematy związane z polską , w jednym liście jest opis z września 1939 jak Polacy rozbili w lesie śpiący oddział i przejęli jego uzbrojenie , inny list mówi o śmierci żołnierza w drugim dniu powstania Warszawskiego .
Landszaft Napisano 17 Grudzień 2021 Napisano 17 Grudzień 2021 tak jak zaznaczyłem tylko youtube ma sens . i koszta są do przełknięcia dla każdego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.