Skocz do zawartości

Planuje nakręcić film dokumentalny o II wojnie , proszę o pomoc.

Zbig7771

Rekomendowane odpowiedzi

Wydałem książkę na podstawie listów  żołnierzy wehrmachtu . Teraz chciałbym na podstawie tej książki nakręcić film dokumentalny  ale nie jestem w tym temacie fachowcem  ( na wydawnictwie się nie znałem ale podołałem , mam nadzieje że tu nie polegnę ).
Jeśli ktoś posiada doświadczenie lub wiedzę na temat kręcenia filmu był bym wdzięczny za podzielenie się informacją .
Może ktoś chciałby się zaangażować w pomoc przy produkcji filmu zapraszam do kontaktu .
Będę potrzebował fachowców reżysera , operatora , historyka , lektora i pewnie jeszcze kilka osób , za polecenie takiej osoby z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Zbigniew

Książka okładka front.jpg

Książka okładka tył.jpg

Moja sugestia - proponuję zainteresować którąś z telewizji. Takich większych stacji mamy kilka w kraju, a niektóre posiadają nawet własne działy poświęcone historii. A do tego posiadają kasę, ludzi i sprzęt. Temat jest dość niszowy, ale przy odpowiednim marketingu powinien ktoś to kupić. No i zawsze pozostaje jeszcze w odwodzie Discovery...

Balans bez przesady !! . Jeśli książka jest bestselerem to może ale i to nie gwarantuje zainteresowania . Po drugie w jakiej telewizji ktoś wyda kasę na dokument o  historii niemieckiego wehrmachtu na podstawie listów. Nie ten kraj nie obecna polityka. No chyba że wehrmacht zaliczymy do "żołnierzy wyklętych " choć na pewno im taka nazwa przysługuje na wieki wieków. Tak że Panie Zbigniewie proszę zarobiona kasę na książce przeznaczyć na finansowanie dalszej Pana wizji. Najlepiej zalecam samemu nakręcić materiał i poczytać o wszystkich którzy takimi tematami się parają i kręcą nawet masowo krótkie filmy na Youtube często bardzo profesjonalnie i jakie ponoszą tego koszty a jakie mają z tego zyski. Obecnie Youtube jest największą bazą filmową filmów prywatnie kręconych i montowanych tak profesjonalnych jak i pół-profesjonalnych jak i totalnie amatorskich. I zalecam tym tematem się zainteresować

2 godziny temu, Landszaft napisał:

Balans bez przesady !! . Jeśli książka jest bestselerem to może ale i to nie gwarantuje zainteresowania . Po drugie w jakiej telewizji ktoś wyda kasę na dokument o  historii niemieckiego wehrmachtu na podstawie listów. Nie ten kraj nie obecna polityka...

Przecież napisałem, że temat jest niszowy. Ale gdyby go odpowiednio zareklamować - na ten przykład jak to w miarę wojny bardzo upadało morale Niemców, a rosło u Polaków [szczególnie po upadku PW], to kto wie...

Edytowane przez balans

Dziękuje za pomoc . Myślałem o zainteresowaniu telewizji ale trzeba mieć tal jakiś kontakt na informacje przez zwykły formularz nie odpowiedzieli .Są też tematy związane z polską , w jednym liście jest opis z września 1939 jak Polacy rozbili w lesie śpiący oddział i przejęli jego uzbrojenie , inny list mówi o śmierci żołnierza w drugim dniu powstania Warszawskiego .