lysy452 Napisano 31 Październik 2021 Share Napisano 31 Październik 2021 Witam Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu,dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku ,ale z latami się gdzieś zagubiły Info :przedmiot będzie wystawiony na sprzedaż żeby nie było zbędnego hałasu ... Ja zakładam ze to element miny magnetycznej ale za cholerę nie mogę znaleźć podobnego ustrojstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy452 Napisano 5 Listopad 2021 Autor Share Napisano 5 Listopad 2021 Nikt nic nie kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 6 Listopad 2021 Share Napisano 6 Listopad 2021 7 godzin temu, lysy452 napisał: Nikt nic nie kojarzy Mina to na pewno nie jest, jeśli już to granat ppanc magnetyczny, skoro mówisz że były magnesy. Z niemieckich min kumulacyjnych po przejrzeniu literatury to były tylko panzer-stabmine 43 i zrobiona z gruszki do panzerfausta hohlladungs-sprungmine 4672. Jak chcesz foty to mogę wysłać tych min, ale to nie jest to. Jeśli to nie jest jakiś zrobiony w 1 egzemplarzu improwizowany sprzęt, a raczej nie wygląd to możesz napisać do Loslaua, o urwiłapach wie wszystko. Jak on nie wie, to nikt nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julekcezar Napisano 1 Listopad 2021 Share Napisano 1 Listopad 2021 Przypomnij mi jutro na priv, mam książkę o niemieckich minach, zobaczę czy tam jest. Teraz nie mam na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki55 Napisano 6 Listopad 2021 Share Napisano 6 Listopad 2021 W dniu 31.10.2021 o 15:24, lysy452 napisał: dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku Zaznacz gdzie były magnesy, bo miny magnetyczne miały je chyba na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Listopad 2021 Share Napisano 6 Listopad 2021 Co tutaj gdybać, skoro nawet wymiarów brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
lysy452
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu,dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku ,ale z latami się gdzieś zagubiły
Info :przedmiot będzie wystawiony na sprzedaż żeby nie było zbędnego hałasu ...
Ja zakładam ze to element miny magnetycznej ale za cholerę nie mogę znaleźć podobnego ustrojstwa
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.