lysy452 Napisano 31 Październik 2021 Napisano 31 Październik 2021 Witam Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu,dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku ,ale z latami się gdzieś zagubiły Info :przedmiot będzie wystawiony na sprzedaż żeby nie było zbędnego hałasu ... Ja zakładam ze to element miny magnetycznej ale za cholerę nie mogę znaleźć podobnego ustrojstwa
Julekcezar Napisano 6 Listopad 2021 Napisano 6 Listopad 2021 7 godzin temu, lysy452 napisał: Nikt nic nie kojarzy Mina to na pewno nie jest, jeśli już to granat ppanc magnetyczny, skoro mówisz że były magnesy. Z niemieckich min kumulacyjnych po przejrzeniu literatury to były tylko panzer-stabmine 43 i zrobiona z gruszki do panzerfausta hohlladungs-sprungmine 4672. Jak chcesz foty to mogę wysłać tych min, ale to nie jest to. Jeśli to nie jest jakiś zrobiony w 1 egzemplarzu improwizowany sprzęt, a raczej nie wygląd to możesz napisać do Loslaua, o urwiłapach wie wszystko. Jak on nie wie, to nikt nie wie.
Julekcezar Napisano 1 Listopad 2021 Napisano 1 Listopad 2021 Przypomnij mi jutro na priv, mam książkę o niemieckich minach, zobaczę czy tam jest. Teraz nie mam na to czasu.
Szybki55 Napisano 6 Listopad 2021 Napisano 6 Listopad 2021 W dniu 31.10.2021 o 15:24, lysy452 napisał: dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku Zaznacz gdzie były magnesy, bo miny magnetyczne miały je chyba na wierzchu
Pytanie
lysy452
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu,dodam ze były tam kiedyś 3 zaczepy magnetyczne w środku ,ale z latami się gdzieś zagubiły
Info :przedmiot będzie wystawiony na sprzedaż żeby nie było zbędnego hałasu ...
Ja zakładam ze to element miny magnetycznej ale za cholerę nie mogę znaleźć podobnego ustrojstwa
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.