Koperacho Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Witam, niestety tylko taki fragment. Z jednej strony widoczna korona a z drugiej "napis"? Wykonane z ołowiu. Po koronie ciężko mi stwierdzić niby podobna do Królestwa ale podobieństwo znikome ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyr Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Korona jagiellońska a litery też jakby gotyckie. Możliwe, że to jakaś średniowieczna plomba. Było kilka identyfikowanych ale chyba bez rezultatu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koperacho Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 35 minut temu, Tyr napisał: Korona jagiellońska a litery też jakby gotyckie. Możliwe, że to jakaś średniowieczna plomba. Było kilka identyfikowanych ale chyba bez rezultatu... Dzięki, punkt oparcia już jest do dalszego szperania w temcie. Jak wiadomo cięzko będzie ale może przypadkiem. (w jednyym mam nadzieję się nie myliłem, że to Korona Królestwa Polskiego... ;)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Koperacho
Witam, niestety tylko taki fragment. Z jednej strony widoczna korona a z drugiej "napis"? Wykonane z ołowiu. Po koronie ciężko mi stwierdzić niby podobna do Królestwa ale podobieństwo znikome ;)
2 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.