Koperacho Napisano 4 Październik 2021 Share Napisano 4 Październik 2021 Witam, niestety tylko taki fragment. Z jednej strony widoczna korona a z drugiej "napis"? Wykonane z ołowiu. Po koronie ciężko mi stwierdzić niby podobna do Królestwa ale podobieństwo znikome ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Październik 2021 Share Napisano 4 Październik 2021 Korona jagiellońska a litery też jakby gotyckie. Możliwe, że to jakaś średniowieczna plomba. Było kilka identyfikowanych ale chyba bez rezultatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koperacho Napisano 4 Październik 2021 Autor Share Napisano 4 Październik 2021 35 minut temu, Tyr napisał: Korona jagiellońska a litery też jakby gotyckie. Możliwe, że to jakaś średniowieczna plomba. Było kilka identyfikowanych ale chyba bez rezultatu... Dzięki, punkt oparcia już jest do dalszego szperania w temcie. Jak wiadomo cięzko będzie ale może przypadkiem. (w jednyym mam nadzieję się nie myliłem, że to Korona Królestwa Polskiego... ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Koperacho
Witam, niestety tylko taki fragment. Z jednej strony widoczna korona a z drugiej "napis"? Wykonane z ołowiu. Po koronie ciężko mi stwierdzić niby podobna do Królestwa ale podobieństwo znikome ;)
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.