jarasek Napisano 15 Sierpień 2021 Share Napisano 15 Sierpień 2021 Niedawno stałem się posiadaczem tego bagnetu. Po bliższym przyjrzeniu się naszły mnie wątpliwości; 1. Brak znaków odbioru technicznego oraz numerów seryjnych na bagnecie jak i na pochwie, 2. Dziwny krój czcionki napisów do tego wyglądających jak wypalonych laserem. 3. Nietypowy krój orzełka. Proszę o wyprowadzeniu lub potwierdzenie moich wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 24 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2021 Pierwsze zdjęcie ze szczegółami "bić" są moje, reszta to sprzedawcy. Te same zdjęcia obecnie wiszą na All. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 21 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2021 11 godzin temu, wz.69 napisał: Ten sprzedawca to smietnik. Ale zawsze jakis wariat sie trafi... Fakt, sam kupiłem jeden bagnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz.69 Napisano 18 Sierpień 2021 Share Napisano 18 Sierpień 2021 Wydaję mi się ze to replika robiona w 2018 i 2019. Te pierwsze do tysiąca były numerowane. Na aledroogo wciąż są te bagnety wz29 FB Radom ale gorsze jakościowo. Ten jest postarzany.Pochwa też z tego samego źródła. Kilka miesięcy temu cos takiego podobnego było w sprzedaży w Czechach z niemiecka pochwą. A do replik to juz Zbr.4 jest replikowana.Kilka dni temu na aledroogo byla moźe jescze jest replika wz.22 Zbr.4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 15 Sierpień 2021 Share Napisano 15 Sierpień 2021 Czołem. 3 godziny temu, jarasek napisał: Proszę o wyprowadzeniu lub potwierdzenie moich wątpliwości. Potwierdzam Twoje wątpliwości. Nabicia na bagnecie, nie są nabijane - to replika. pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 15 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2021 No i pozamiatanae. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 18 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2021 12 godzin temu, wz.69 napisał: "A do replik to juz Zbr.4 jest replikowana.Kilka dni temu na aledroogo byla moźe jescze jest replika wz.22 Zbr.4." Mam nadzieję, że ten egzemplarz nie jest kopią. https://allegro.pl/oferta/bagnet-polski-wz-22-11040913200 P.S. Kopia z początku wątku wróciła już do sprzedawcy. Jest ponownie wystawiona na Allegro bez wzmianki o jej oryginalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awe Napisano 22 Sierpień 2021 Share Napisano 22 Sierpień 2021 Część. Kupiłeś bagnet u gościa z Goleniowa pod Szczecinem, który wciska same kopie naiwnym ludziom. Jak widzę tą jego tandetną tapetę to od razu wiem, że to on i nawet tam nie wchodze. Ma jeszcze jeden nik i robi zdjęcia na "czerwonym " tle. Wtopiłeś jak nic. PZDR Adrian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 16 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2021 Jeszcze jedno. Czy do stworzenie tego "dzieła" posłużył oryginalny bagnet ( a jeśli tak to jaki) czy też został on wykonany od podstaw przez "twórcę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 23 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2021 Na całe szczęście nie wtopiłem, ponieważ bagnet zakupiłem przez All a po zorientowaniu się, że to badziew dokonałem zwrotu. Pieniądze otrzmałem bezzwłocznie i bez komentarzy. Facet dokładnie wie co sprzedaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awe Napisano 23 Sierpień 2021 Share Napisano 23 Sierpień 2021 Czyli historia z happy endem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz.69 Napisano 20 Sierpień 2021 Share Napisano 20 Sierpień 2021 Ten sprzedawca to smietnik. Ale zawsze jakis wariat sie trafi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaZad Napisano 24 Sierpień 2021 Share Napisano 24 Sierpień 2021 23 godziny temu, jarasek napisał: Jarasek, zdjęcia na początku są twoje czy tego sprzedawcy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
jarasek
Niedawno stałem się posiadaczem tego bagnetu. Po bliższym przyjrzeniu się naszły mnie wątpliwości;
1. Brak znaków odbioru technicznego oraz numerów seryjnych na bagnecie jak i na pochwie,
2. Dziwny krój czcionki napisów do tego wyglądających jak wypalonych laserem.
3. Nietypowy krój orzełka.
Proszę o wyprowadzeniu lub potwierdzenie moich wątpliwości.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.