model Napisano 15 Lipiec 2021 Share Napisano 15 Lipiec 2021 Witam, Interesuje mnie temat pewnego STUG'a 3 który znajdował się w Lubuskim Muzeum Wojskowym. Ciężko odnaleźć jakiekolwiek info o nim a zdjęć znalazłem aż dwie sztuki. Jaka jest historia tego pojazdu? Ktokolwiek potrafi coś powiedzieć o tym STUG'u? (szukałem informacji na forum ale niestety nic nie znalazłem, mam nadzieję, że nie duplikuję tematu). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wis2 Napisano 15 Lipiec 2021 Share Napisano 15 Lipiec 2021 Stug nie był własnością muzeum. Wydobyty z Morza Czarnego z zatopionego transportowca. W muzeum oczekiwał na załatwienie formalności związanych z wywozem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 15 Lipiec 2021 Share Napisano 15 Lipiec 2021 Ukraińcy wydobyli go z wraku Santa Fe w pierwszych latach XXI w. a później sprzedali Anglikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Lipiec 2021 Share Napisano 15 Lipiec 2021 I wszystko w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wil Napisano 17 Lipiec 2021 Share Napisano 17 Lipiec 2021 Jak stał w Drznowie to odpadał mu zimmerit, można było sobie wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.