predi888 Napisano 14 Lipiec 2021 Napisano 14 Lipiec 2021 pytanko, czy jest ktoś w stanie rozpoznać z tego fatalnie zrobionego zdjęcia, co to za samolot? Pierwszy raz go widziałem, leciał stosunkowo nisko, huk był dość głośny, był to na pewno samolot transportowy, z 4 silnikami odrzutowymi w kolorze szarym bądź ciemno szarym, z charakterystycznym, sterem wysokości , umieszczonym na sterze kierunku. Dzisiaj znów go słyszałem ale chmury nisko są wiec nie było go widać. Jedynie takie zdjęcie udało mi się zrobić w pośpiechu zanim odleciał. Poszperałem trochę w necie i samolot przypominał trochę C17 Globmaster ale czy one są w Polsce?
Jedburgh_Ops Napisano 14 Lipiec 2021 Napisano 14 Lipiec 2021 Wygląda na Iła-76. Nie wiem, czy dziś były loty „Open Sky”, ale jeśli były to Iły-76 też te loty realizują.
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2021 Napisano 14 Lipiec 2021 A to nie komar siedzi na drutach? Może pomoże http://www.esky.pl/radar
Jedburgh_Ops Napisano 14 Lipiec 2021 Napisano 14 Lipiec 2021 14 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Wygląda na Iła-76. Nie wiem, czy dziś były loty „Open Sky”, ale jeśli były to Iły-76 też te loty realizują. Albo jest to Ił-76 którejś z linii lotniczych cargo. Bo na desant 76. Czernichowskiej Gwardyjskiej Dywizji Desantowo-Szturmowej to jeszcze ciut za wcześnie.
predi888 Napisano 14 Lipiec 2021 Autor Napisano 14 Lipiec 2021 Dzięki, nawet pasuje do iła 76 Człowiekśniegu- na ile dokładna jest ta mapa?
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2021 Napisano 14 Lipiec 2021 predi- nie mam zielonego pojęcia, mam za to lęk wysokości... Zapewne takich map jest dość dużo w intenetach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.