predi888 Napisano 14 Lipiec 2021 Share Napisano 14 Lipiec 2021 pytanko, czy jest ktoś w stanie rozpoznać z tego fatalnie zrobionego zdjęcia, co to za samolot? Pierwszy raz go widziałem, leciał stosunkowo nisko, huk był dość głośny, był to na pewno samolot transportowy, z 4 silnikami odrzutowymi w kolorze szarym bądź ciemno szarym, z charakterystycznym, sterem wysokości , umieszczonym na sterze kierunku. Dzisiaj znów go słyszałem ale chmury nisko są wiec nie było go widać. Jedynie takie zdjęcie udało mi się zrobić w pośpiechu zanim odleciał. Poszperałem trochę w necie i samolot przypominał trochę C17 Globmaster ale czy one są w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 14 Lipiec 2021 Share Napisano 14 Lipiec 2021 Wygląda na Iła-76. Nie wiem, czy dziś były loty „Open Sky”, ale jeśli były to Iły-76 też te loty realizują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2021 Share Napisano 14 Lipiec 2021 A to nie komar siedzi na drutach? Może pomoże http://www.esky.pl/radar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 14 Lipiec 2021 Share Napisano 14 Lipiec 2021 14 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Wygląda na Iła-76. Nie wiem, czy dziś były loty „Open Sky”, ale jeśli były to Iły-76 też te loty realizują. Albo jest to Ił-76 którejś z linii lotniczych cargo. Bo na desant 76. Czernichowskiej Gwardyjskiej Dywizji Desantowo-Szturmowej to jeszcze ciut za wcześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 14 Lipiec 2021 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2021 Dzięki, nawet pasuje do iła 76 Człowiekśniegu- na ile dokładna jest ta mapa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2021 Share Napisano 14 Lipiec 2021 predi- nie mam zielonego pojęcia, mam za to lęk wysokości... Zapewne takich map jest dość dużo w intenetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.