Predator Boży Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Jadąc na rowerze przewróciłem się i znalazłem taką oto łyżkę.Czy ktoś mógłby coś więcej o niej powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Herb Grabie. Łycha wygląda na starą robotę. Daj 2 str może będą punce bo wygląda na srebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Boży Napisano 28 Marzec 2021 Autor Share Napisano 28 Marzec 2021 Rzeczywiście jest punca,ale tak niewyraźna że uznałem ją za nieistotną.edit:w sumie to you tube ten symbol :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Wyczść. Spróbuj fosolem na patyczku od uszu. W płaskim miejscu i znacz jak będzie szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Boży Napisano 28 Marzec 2021 Autor Share Napisano 28 Marzec 2021 Przykro z tej patynki było czyścić,niemniej punca wygląda nie za antycznie.W każdym razie pachnie srebrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Tak, to srebro 12-łutowe, próba 750, może uda się odczytać napis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 To nie patyna ale nalot jak z torfu. Łyżka może być fajną ozdobą nawet wyczyszczona do szufladowej. Wtedy po jakimś okresie zajdzie patyną szlachetną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Boży Napisano 28 Marzec 2021 Autor Share Napisano 28 Marzec 2021 Dziękuję Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Predator Boży
Jadąc na rowerze przewróciłem się i znalazłem taką oto łyżkę.Czy ktoś mógłby coś więcej o niej powiedzieć?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.