Van Pelt Napisano 26 Luty 2021 Share Napisano 26 Luty 2021 Czy to jest pruski orzełek? Zasadniczo powinien mieć jabłko i berło. Ten mi przypomina orła z pikielhauby gwardii, wz. 1860, miecz i berło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van Pelt Napisano 28 Luty 2021 Autor Share Napisano 28 Luty 2021 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 26 Luty 2021 Share Napisano 26 Luty 2021 Tam orzeł zmieniał się kilkukrotni raz z berłem i jabłkiem, raz z mieczem i berłem. Ten to herb Prus Królewskich za panowania Fryderyka Wilhelma - monogram. Pewnie jakaś patriotyczna spinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 26 Luty 2021 Share Napisano 26 Luty 2021 Zapomniałem Fryderyk Wilhelm IV A hauba pewnie taka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Van Pelt
Czy to jest pruski orzełek? Zasadniczo powinien mieć jabłko i berło. Ten mi przypomina orła z pikielhauby gwardii, wz. 1860, miecz i berło.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.